Anmeldelse: Ratchet & Clank: Q Force


Jonas Bäcklund
Publisert 6. desember 2012, kl. 12:53

Etter å ha spilt gjennom Ratchet & Clank HD collection (spill 1-3 i serien) nå nylig, gledet jeg meg til å se hva Insomniac Games hadde kommet frem med denne gangen. Dessverre synes jeg den flotte serien blir trampet ned i møkka.

Tower Defence

Q Force består av Ratchet, Clank og Captain Qwark, som plutselig får inn en beskjed om at en ond skurk skal ødelegge planetene rundt dem. Dermed starter det jeg trodde skulle bli et flott action-eventyr. Der tok jeg dessverre feil. Skurken sender ned fiender i alle mulige former, for å ødelegge forsvarsmekanismene på de forskjellige planetene. Din oppgave er å redde disse, og samtidig få opp kraftfeltet igjen. Dette gjør du ved å skaffe skruer for å bygge opp kanoner og miner i området rundt forsvarsmekanismen. Fienden har da to steder å komme seg inn. Den andre oppgaven er å få opp forsvaret på planeten igjen, som du gjør ved å reise utover kartet.

Med andre ord, er det Tower Defence, bare at du er en del av forsvaret. Banene er små, og alle er veldig like. Da spesielt ditt forsvarsområde, hvor det alltid er to steder for fienden å komme inn, og samme metode for å holde mobbene med illsinte inntrengere borte.

Kort og ensformig

Spillet tok bare rundt en 5-6 timer å gjøre ferdig. Alle kartene går ut på det samme, og det er ikke spesielt store endringer i hverken fiender, våpen eller arbeidsoppgaver. Det er også ensformig i hvordan du kontrollerer karakteren din, da du som oftest bare skyter, velger våpen eller slår. Det må også nevnes at spillet hadde helt sikkert blitt morsommere om man spiller to sammen. Til tross for mye kritikk, har Ratchet & Clank: Q Force noen fine sider ved seg. Fin grafikk, responsiv styring og morsomme sitater fra karakteren din.

Men så er det egentlig kun det jeg finner morsomt i dette spillet. Savnet etter de klassiske Ratchet & Clank-spillene er stort under hele spillopplevelsen. Jeg synes Insomniac kunne ha latt vær å eksperemintere med en slik klassisk figur som Ratchet. Forandringer er greit, men slike massive endringer blir ikke godkjent fra mitt ståsted. Er det et forsøk på å melke merkenavnet så mye som mulig? Forhåpentligvis ikke. Jeg håper de tar feilen til seg, og jeg ser heller fremover til et nytt, rent plattformspill fra en av de mest elskbare spilleseriene noen sinne.

Terningkast: 2

Fakta:
Sjanger: Tower Defence, Plattform
Utgiver: Sony Computer Entertainments
Plattform: PS3, PS Vita

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB