– Ingen planer om å lage Windows-apps


Christofer Nygård
Publisert 12. desember 2012, kl. 22:56

Windows 8 har vært i butikkhyllene en stund allerede. Til tross for middelmådig mottakelse blant både brukerne og eksperter, øker antallet apps i Windows Store stadig.

Men Google har ingen planer om å ta del i den utviklingen, skal vi tro selskapets egen produktdirektør, Clay Bavor:

– Vi er svært forsiktige med investeringer, og ønsker å investere våre midler der hvor brukerne befinner seg. Per nå er det ikke i Windows Phone eller i Windows 8.

Som med de aller fleste tidligere versjoner av Windows, er både nettleseren Internet Explorer og søketjenesten Bing forhåndsvalgt i Windows 8s flisegrensesnitt, samt i Windows Phone-operativsystemet.

Til dette har Google svart med å publisere en video som viser hvordan Google-frelste brukere kan beholde både Google-søk og Chrome-nettleseren i Windows 8, kalt «Get Your Google Back».

Har apps

Riktignok har Google allerede utviklet applikasjoner for Windows Store. Det fins per i dag både apps for Google søk og Google Chrome for Windows 8s metrogrensesnitt. Apps for Windows Phone eksisterer også, men i mye mindre grad enn på andre mobil-OS som iOS og Android.

Det er framtidig satsing Google ikke har planer om i Windows Store, noe som kan sies å være noe uvanlig for en så stor programvareleverandør som Google (i relasjon til Windows Stores skala).

Kilde: The Verge

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB