FILM: 2 dager i New York


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 3. januar 2013, kl. 20:41

En familie litt utenom det vanlige.

Med flere avsluttede ekteskap bak seg, finner Marion og Mingus hverandre gjennom jobben. De bosetter seg i en liten leilighet på Manhattan med hvert sitt barn, og ingenting kan ødelegge den fantastiske hverdagen. Vel, ingenting bortsett fra et besøk fra Frankrike.

Idet Marions far og søster kommer inn gjennom døren, og det viser seg at de har tatt med Marions ekskjæreste og søsterens nåværende kjæreste uten å fortelle om det, skjønner jeg at det kommer til å bli forviklinger. Besøket følger i alle fall prinsippet «føl deg som hjemme» der de klipper tånegler og sprader rundt i minimal påkledning. Mingus gjør ikke annet enn å måpe, og språkforskjellene gjør ingenting enklere. Under besøket prøver Marion å holde familien samlet, Mingus prøver å forstå dem, og de to glir stadig lenger fra hverandre.

Filmen baserer seg nok på kulturelle forviklinger, men hva filmskaperne vil med dette, er uklart. Dermed får ikke filmen noen rød tråd vi kan følge, og det fører til forvirring. Jeg tror kanskje at noe av tanken bak filmen er kjærlighetslivet og hvordan det påvirkes av familien, men det er sannelig ikke godt å si.

Skuespillerprestasjonene er delt. Chris Rock i rollen som Mingus gjør en stødig jobb, og det samme kan sies om Albert Delpy i rollen som Marions far. Begge to er både troverdige og morsomme. Den som ikke imponerer, er Marion, spilt av Julie Delpy, som også er regissør og en av manusforfatterne. Hun klarer ikke å få frem det budskapet hun har og det hun tenkte da hun skreiv historien.

Selv om 2 dager i New York har enkelte morsomme scener, faller den i fisk på grunn av den vage hovedhistorien. En person kommenterte under traileren på Youtube at «jeg har sett hele filmen bare ved å ha sett traileren». Vel, han har rett.

 
INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
2 Days in New York
Regissør:
Julie Delpy
Produksjonsår:
2012     Premiere: 4. januar 2013
Lengde:
1 t. 36 min.
Sjanger:
Komedie
Skuespillere:
Chris Rock, Julie Delpy, Albert Delpy, Alexia Landeau, Alexandre Nahon, Kate Burton

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB