Nvidia Shield annonsert


Einar Holten
Publisert 7. januar 2013, kl. 16:36

Under Nvidias pressekonferanse i dag kunne de annonsere deres spillkonsoll Shield. En Android-basert enhet som består av en liten 5″ skjerm og en kontroller.

android_jelly_bean_v3

I samband med annonseringen av Nvidia Shield ble også Tegra 4 avslørt. Det er brikken som gir kraften til maskinen. Tegra 4 skal i følge Nvidia levere opp til 6 ganger bedre ytelse enn forgjengeren Tegra 3. Skjermen på 5″ kjører i 720p og er på 294ppi, og støtter trykkberøring.

Spill PC-spill

Selv om Shield er en Android-enhet, har den en ganske unik side. I tillegg til å spille av spill for Android, kan den ved hjelp av en PC nemlig spille av dine PC spill. Dette fungerer slik at datamaskinen din streamer innholdet mellom Shield og datamaskinen. Og siden Shield også har HDMI-utgang kan du bruke den til å spille på TVen i et annet rom. Eller du kan bare spille på den 5″ skjermen om TVen eller datamaskinen er opptatt.

Dette krever riktignok at du har en PC som inneholder et Geforce GTX-basert skjermkort.

Nvidia har ikke annonsert noen pris på Nvidia Shield ennå. Planen er å gjøre enheten tilgjengelig i løpet av andre kvartal i år. Trolig vil vi ikke få noe mer informasjon om spillutvalg og pris før E3 i juni.

Mer informasjon: shield.nvidia.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB