Pikmin 3 blir mer lik originalen


Eivind Stenhammer
Publisert 5. januar 2013, kl. 20:11

Pikmin 3 er satt til å bli utgitt andre kvartal dette året. Det er en oppfølger det tydeligvis har tatt lang tid å lage for utvikleren Nintendo. Det første spillet i serien, Pikmin, ble utgitt i 2001, mens oppfølgeren ble utgitt i 2004. Etter dette har det altså tatt 9 år for Nintendo for å få ut fingeren å gi ut en treer.

For fans av serien har dette vært en tung periode, men nå kan de endelig se lyset i det fjerne. De få tingene som er blitt vist av spillet er fra E3 messen i fjor og fra en Nintendo-Direct som ble vist 5.12.12. Blant det som er vist er en ny type stein-pikmin,og muligens en rosa flyve-pikmin som ikke har blitt annonsert, men som man kan få øye på på slutten av E3 traileren av Pikmin 3. Nye fiender og områder har også blitt vist.

I et intervju med magasinet Gamesmaster nylig, forteller skaperen av Pikmin, Shigeru Miyamoto, at det tredje spillet i serien kommer til å bli mer som originalen Pikmin. I Pikmin hadde man en tidsbegrensning på 30 dager (hver dag på rundt 13 min) på å runde spillet. I toeren kunne man bruke så mye tid man ville på å utforske. Med tanke på at Pikmin er en serie som handler om taktikk og å legge en strategi, er dette kanskje en god ting for å få litt stress i gameplayet. Men for de som likte utforskning i sitt eget tempo i Pikmin 2 kan dette komme som noe negativt.

Miyamoto ga ingen spesifikke detaljer om hvordan Pikmin 3 skulle bli mer like originalen  men mente at dette med å gå tilbake til røttene var viktig for han personlig da han skulle begynne utviklingen av treeren.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB