Laser mot kviser


Trond Eilertsen
Publisert 16. juli 2021, kl. 16:14

Laserterapi er en velkjent metode til å bli kvitt akne. Dette er en behandling som blir utført av en hudlege, og kan gi gode resultater. Dette er en type behandling som tar tid, og det er en kombinasjon av laserbehandling, og annen målrettet hudpleie, som vil gi de beste resultatene til slutt.

Det er ingen dans på roser å bruke slike apparater, og derfor er det en trent spesialist som vil utføre slik behandling på deg. På den andre siden, er behandling med laser ofte veldig effektivt, som en del av en behandlingsplan.

Akne kan være plagsomt

De fleste som har vært plaget av akne vet hvor grusomt det kan være. Akne kan oppstå hvor som helst, men rammer oftest rygg og/eller ansikt, men også andre deler av kroppen. Det kan kø, være ubehagelig og føre til ubekvemhet i enkelte sosiale situasjoner – som i svømmehallen.

Mange oppsøker lege og får god behandling, men den er ikke alltid vedvarende, og selv om laserbehandling kan lindre, evt. fjerne akne i en periode, er du ikke nødvendigvis kvitt akne for alltid. Med årene vil akne uansett roe seg og etter hvert forsvinne, men kan vare langt opp i 40-års alderen.

Resultater av laserbehandling mot kviser

Studier viser, behandling med laser og lysterapi, er effektivt mot akne, men sjeldent kan en slik behandling alene fjerne problemet. Resultatene vil være avhengig av mye, og varierer fra person til person. Ofte i kombinasjon med en spesiell krem du påfører huden i et langvarig løp. Det er ingen som på nåværende tidspunkt kan forutse resultatene av en slik behandling – så det er ingen garantier for at den vil hjelpe deg.

For å få varige resultater, er det oftest nødvendig med en serie av behandlinger, som gir mye bedre resultater enn en enkelt laserbehandling.

Sideeffekt av laserbehandling

Å få en laserbehandling er ikke uten risiko. Du kan bli øm og hoven etter behandling, og noen pasienter sier huden kan være øm og vind i lang tid etter. Andre bivirkninger er sjeldnere, men kan inkludere blemmer og brennmerker, samt hudens pigmentering kan forandres sammen med arrdannelser. Derfor, er det viktig å få behandling av en sertifisert dermatolog, som har erfaring med å bruke slike apparater.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB