Film: In the Name of


Marte Hansen
Publisert 16. april 2013, kl. 16:50

Intenst drama om homofil prest.

(Kosmorama/Trondheim): Adam er en prest som nylig har blitt overført fra Warszawa til en liten polsk landsbygd. Her starter han en gruppe for trøblete gutter, og gjennom vennskap prøver han å lære dem om religion og respekt.

Adam ser ut til å ha et godt liv, men sannheten er at han sliter med sin legning og tiltrekning til en mann i bygda. Det er mye følelser på gang og Adam prøver å finne svar både hos Gud og i bunnen av spritflaska.

In the Name of er en film om skam, kjærlighet, vennskap og motstridende følelser.

In the Name of er intens og full av følelser, men takket være sterke skuespillerprestasjoner fungerer det godt. Spenningen mellom de polske hovedrolleinnhaverne er elektrisk, og de fremstår sympatiske og vi heier på dem hele veien.

Bildene er vakre og teknisk sett holder filmen et solid nivå. I de beste scenene skinner filmen, men det er også en del som skurrer. Noen scener virker tilfeldige og den røde tråden forsvinner til tider.

I tillegg var de fleste i salen sikker på at filmen var slutt lang tid før den faktisk var det. Filmens sterkeste kort er likevel forholdene mellom karakterene og motsetningene mellom hva de sier til hverandre og hva som tydelig ligger mellom linjene.

Terningkast: 4

År: 2012
Spilletid: 102
Land: Polen
Språk: Polen
Tekst: Engelsk
Regi: Malgorzata Szumowska
Manus: Malgorzata Szumowska, Michael Englert
Cast: Andrzej Chyra (Leading Actor – Adam), Mateusz Kosciukiewicz (Supporting Actor – Lukasz), Lukasz Simlat (Supporting Actor – Michal), Maja Ostaszewska (Supporting Actress – Ewa)

Mer informasjon: http://kosmorama.no/program/in-the-name-of

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB