Film: Iron Man 3


Marte Hansen
Publisert 29. april 2013, kl. 17:55

Rett i glemmeboka.

I den tredje filmen om Iron Man må Tony Stark (aka. Iron Man) nok en gang kjempe mot slemminger som forsøker å ta over verden. Han har problemer med forholdet til kjæresten, sliter med angst og søvnproblemer og har nettopp irritert på seg verdens største terrorist.

Nå ser det ut som om han har fått en real utfordring med en fiende som er nesten like oppfinnsom og briljant som han selv. Spørsmålet er om han klarer å fokusere riktig og stoppe slemmingen før det er for sent?

Iron Man 3 havner rett i bunken med typiske superhelt-filmer som er helt greie. Spenningen er aldri enorm, plottet er tynt og skuespillerprestasjonene er midt på treet. Det mest positive er filmens tekniske elementer med noen fine eksplosjoner og actionsekvenser.

Likevel føles det som om filmskaperne prøver å lage noe som ikke er der. Vi klarer ikke å virkelig heie eller å engasjere oss da filmen aldri blir virkelig spennende. Vi vet at Tony Stark har alt under kontroll og overraskelsene er få. Et av de få høydepunktene er Ben Kingsley som den fryktede terroristen The Mandarin, noe som er genuint morsomt.

På tross av filmens uoppfinnsomhet har de klart å slenge på høylytt rockemusikk, store eksplosjoner og fancy tekniske ting i et håp om å distrahere oss slik at vi ikke innser at alt annet er tynt og teit.

Alt i alt er Iron Man 3 helt grei underholdning og noen av de store action-scenene er småkule, men ikke forvent mye mer. Iron Man 3 er ikke i nærheten av eneren og havner ganske fort i glemmeboka.

Terningkast: 3

Originaltittel: Iron Man 3

Regi: Shane Black

Skuespillere: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Guy Pearce, Paul Bettany, Rebecca Hall, Ben Kingsley, Jon Favreau, Don Cheadle, James Badge Dale

Genre: Action / Eventyr / Sci-Fi

Nasjonalitet: USA

Produksjonsår: 2013

Filmdistributør: The Walt Disney Company Nordic

Sensur: 11 år

Egnethet :Ungdom / Voksen

Lengde: 2 t. 10 min.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB