Visste du at Skype støtter kommandoer?


Einar Holten
Publisert 18. april 2013, kl. 20:05

Selv om mange klager på hvor begrenset meldingsfunksjonen i Skype er, så finnes det faktisk mer gjemt bak det enn du tror. De aller fleste assosierer nok Skype med lyd eller video-samtaler. Til tross for det ligger det også noen skjulte funksjoner som kan minne litt på IRC (Internet Relay Chat).

I sin FAQ har Skype en fin oversikt over kommandoer som finnes i tekstfeltet. Her kan du blant annet finne ut hvem som leder samtalen, eller du kan skru på varsel for visse ord som skrives. Kanskje du også ønsker å skru av varsler på samtalen du finnes i. Veldig nyttig om du sitter i en stor gruppe og meldingene hagler inn. Du kan til og med sette passord på gruppen.

Her er noen eksempler:

/get creator – Details the person who created the chat.

/alertsoff Disable message notifications.

/get uri – Creates a URL link that other people can use to join the group chat.

/set password [text] – Create a password (no spaces allowed).

Hele listen over tilgjengelige kommandoer finner du på denne siden.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB