Elon Musk: – Kan lage rakettdeler med håndbevegelser


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 27. august 2013, kl. 11:51

Elon Musk sier han har utviklet teknologi som er inspirert av Iron Man. Han vil demonstrere teknologien i en video neste uke.

Elon Musk sier han har utviklet teknologi som er inspirert av Iron Man. Han vil demonstrere teknologien i en video neste uke. Foto: Flickr / marvelousRoland

Teknologi fra Iron Man-filmene kan snart være virkelighet, ifølge «virkelighetenes Tony Stark».

Elon Musk blir av mange sett på som virkelighetens Petter Smart og Tony Stark. Han står blant annet bak den populære elbilen Tesla, og han driver romfartsvirksomheten SpaceX.  For bare et par uker siden presentere han også et «femte transportmiddel» – Hyperloop.

Oppfinner og «Petter Smart», Elon Musk. Foto: Wikimedia Commons

Oppfinner og «Petter Smart», Elon Musk. Foto: Wikimedia Commons

Men det er ikke bare elbiler og transport i høy hastighet Elon Musk jobber med. For to dager siden annonserte han på Twitter at han har utviklet et system som lar ham designe og bygge rakettdeler kun ved hjelp av håndbevgelser i lufta. Dette skriver The Verge.

Inspirert av Iron Man

Det er lett å sammenligne denne ideen med Iron Man-filmene. Der lager nemlig Tony Stark Iron Man-drakten kun ved hjelp av håndbevegelser i lufta.

Grovt oversatt:

«Vi har funnet ut hvordan man lager rakettdeler kun ved hjelp av håndbevegelser gjennom lufta. Nå trenger vi en hologram-generator som går på en høy bildefrekvens». 

Vi får ikke vite så mange flere detaljer rundt ideen, men ifølge Musk er oppfinnelsen direkte inspirert av Iron Man-filmene. Det kommer frem etter at Iron Man-produsent Jon Favreau spør om følgende Musk på Twitter: 

 «Som i Iron Man?»

«Jepp. VI så det i filmen og vi gjorde det til virkelighet. God idé!»

I videoen nedenfor kan du se flere av scenene der hovedkarakteren i Iron Man, Tony Stark, benytter seg av futuristisk teknologi. Teknologi som vi kanskje nå kan være nærmere enn vi tror?

Elon Musk skriver at han vil demonstrere systemet i en video som publiseres neste uke. Teknologia.no følger med. 

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB