Dette kan du forvente av Apple 10. september


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 4. september 2013, kl. 13:29

10. september er datoen Apple sannsynligvis vil vise frem nye iPhones og iPads. Foto: Apple / pressemelding

10. september er datoen Apple sannsynligvis vil vise frem nye iPhones og iPads. Foto: Apple / pressemelding

Budsjettmodell av iPhone og ferdigutviklet iOS er noe av det som forventes. 

Det har som vanlig versert rykter i lang tid om hva vi får se av Apple i høst.

Og nå er det bekreftet: Om knapt én uke får vi svaret på om ryktene stemmer. Tirsdag 10 september er det duket for en pressekonferanse i regi av Apple.

Det er svært sannsynlig at selskapet vi presentere nye utgaver av sin iPhone-serie.  Lekkasjer av deksler både til iPhone og iPad har lekket i forkant, men man kan selvfølgelig aldri vite helt sikkert om det vi har sett i lekkasjene har vært ekte. Selv om det er en mulighet for at Apple vil presentere nye iPader på tirsdag, er det mer sannsynlig at de vil holde en separat iPad-lansering i oktober.

Ventes budsjettmodell av iPhone

Et av de heste ryktene har vært at Apple vil presentere en billigutgave av iPhone – en budsjettmodell bygd i et annet billigere materiale. Det har også vært en viss enighet blant teknologinettsteder om at disse telefonene vil bli tilgjengelig i flere farger.

Denne slutningen har vært trukket på bakgrunn av lekkasjer og protoyper av deksler. Det skal til og med ha vært lekket bilder av en ferdig utviklet iPhone 5C, som billigmodellen etter alt å dømme vil døpes.

Hinter til farger

I presseinvitasjonen som Apple sendte ut i går fyrer selskapet opp under ryktet om iPhone i flere farger. På bildet som fulgte med invitasjonen har de lagt ved sirkler i en rekke farger, og skrevet teksten «This should brighten everyone’s day.». Oversatt til norsk: «Dette bør gjøre dagen lysere for alle». Hinter de her til at iPhone kan komme i flere farger?

Etter all sannsynlighet vil vi få se iPhone 5C (budsjettmodellen), 5S (oppgradert utgave av femmern), og kanskje en iPad 5 og iPad Mini 2. Sistnevnte er svært usikkert.

For øvrig: Det spekuleres i om iPad Mini 2 vil komme med en etterlengtet Retina-skjerm, mens iPad 5 forventes å få et design ganske så likt iPad Mini.

Det er også forventet at Apple vil annonsere at iOS 7 er ferdigutviklet, og dermed kunne gå ut med en ofisiell lanseringsdato.

Teknologia.no vil følge pressekonferansen førskommende tirsdag. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB