Nå kommer verdens første usynlige skyskraper


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 16. september 2013, kl. 15:54

Foto:  GDS Architects

Fly og fugler bør passe deg – nå bli skyskraperne usynlige. Tårnet på bildet er kun en illustrasjon. Foto: GDS Architects

Optisk illusjon gjør det mulig å se tvers gjennom bygningen. 

Har du lengtet etter en usynlighetskappe, slik vi ser i Harry Potter-filmene? Det er nok en stund til vi får se akkurat det, men usynlige bygninger derimot, er like rundt hjørnet.

I Sør-Korea har arkitektfirmaet GDS Architects fått de nødvendige rettighetene til å bygge Tower Infinity, en 450 meter høy bygning med en unik egenskap: Den vil være usynlig.

Lurer deg med videopptak og prosjektorer

Teknologen arkitektene skal bruke er en kjent metode for å skape optiske illusjoner:

Skyskraperen vil være utstyrt med LED-skjermer og prosjektorer. 18 kameraer som er festet på bygningen, vil gjøre kontinuerlig videoopptak av området rundt.

Bildene fra de ulike kameraene vil sys sammen slik at det blir ett stort panoramabilde. Dette vil deretter sendes i sanntid sendes gjennom prosjektoren og vises på LED-skjermene på utsiden av bygningen.

Den optiske illusjonen vil gi inntrykk at at man ser tvers gjennom bygningen.

Bygningen, som vil bli en av verdens 10 høyeste skyskrapere, planlegges å bli satt opp like ved Incheon-flyplassen utenfor Sør-Koreas hovedstad Seoul. Så spørs det da, hvor lurt det er å sette opp en 450 meter høy, usynlig bygning, like ved en flyplass.

Det er foreløpig ikke satt noen sluttdao for prosjektet.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: