Video: Designer rakettdeler med bare håndbevegelser i lufta


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 6. september 2013, kl. 10:29

Foto: spacexchannel / YouTube

Foto: spacexchannel / YouTube

Vi er ett skritt nærmere å se Iron Man-teknologi i virkeligheten. 

Elon Musk blir av mange sett på som virkelighetens Petter Smart og Tony Stark. Han står blant annet bak den populære elbilen Tesla, og han driver romfartsvirksomheten SpaceX.  For bare et par uker siden presentere han også et «femte transportmiddel» – Hyperloop.

Inspirert av Iron Man

For litt over en uke siden skrev Teknologia.no at Elon Musk hevdet at han stod overfor et teknologisk gjennombrudd.

Han uttalte i en Twitter-melding at han hadde utviklet et system for å designe rakettdeler med bare håndbevegelser i lufta, inspirert av Iron Man-filmene.

Han lovte samtidig å demonstrere teknologien i en video, og nå har han holdt ord. Videoen er offentliggjort og kan sees nederst i denne saken.

Bruker håndbevegelser i lufta

I videoklippet får vi se Musk demonstrere hvordan han kan manipulere design på en dataskjerm ved hjelp av håndbevegelser i lufta. Han benytter seg av en teknologi kalt Leap Motion for å gjøre dette.

Metoden minner mye om det vi ser i Iron Man-filmene, der hovedpersonen Tony Stark bygger objekter ved hjelp av håndbevegelser i lufta. Og når det i tillegg er rakettdeler Musk bruker som eksempel på hva teknologien kan brukes til, er det lett å se Iron Man-referansen.

Lager 3D-modeller

Teknologien kan brukes til å designe 3D-modeller på en helt ny måte. Modellene kan til slutt skrives ut ved hjelp av en 3D-printer.

Virkelighetens Tony Stark demonstrerer også hvordan Oculus Rift (maske med virtuell virkelighet) kan brukes i prosessen.

Musk ser for seg at han kan bruke teknologien, og gjennombruddet han hevder å stå overfor, til å utvikle rakettdeler til romutforskning med sitt selskap SpaceX.

Er du imponert eller skuffet over videoen? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor! 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB