Denne videoen av Felix Baumgartner-hoppet har du ikke sett


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 16. oktober 2013, kl. 11:34

Foto: Redbull / YouTube

Foto: Redbull / YouTube

Redbull feirer at det er ett år siden Baumgartner brøt lydburen i sitt vanvittige verdensrekordforsøk. 

For ett år siden, 14. oktober i fjor, ble Felix Baumgartner den først mannen til å bryte lydmuren i et fritt fall. Baumgartner ble sendt opp til himmels i en kapsel ved hjelp av en ballong, og han hoppet fra 38,969.3 meter opp i lufta.

Hoppet, som ble direktesendt på YouTube, fikk mye oppmerksomhet i både norske og utenlandske medier

Nå har en ny video av det ekstreme stuntet funnet veien til internett. Denne gangen får du se Baumgartners hopp fra tre ulike kameravinkler. I tillegg får de se viktig data fra hoppet, slik som fart, høyde, g-kraft og puls.

Videoen er lagt ut av Red Bull, som sponset det utrolige verdensrekordforsøket. Og rekord ble det – han ble det første menneske som brøt lydmuren i fritt fall. Han satte også rekord for det den høyeste ballongferden og det høyeste fallskjermhopp noensinne.

Se videoklippet nedenfor. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB