Dette kan du forvente av Apple i morgen


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 21. oktober 2013, kl. 14:09

Foto: Apple

Foto: Apple

Apple vil presentere ny iPad. 

10. september lanserte Apple to nye utgaver av av iPhone. Tirsdag 22. oktober er det klart for en ny pressekonferanse i regi av Apple, og denne gangen er det etter alt å dømme iPad, og kanskje Macbooks og Apple TV som skal stå i fokus.

Det er nesten bombesikkert at nye utgaver av iPad vil vises frem. Trolig er det snakk om både en femte generasjons iPad og en ny iPad Mini.

Rykter og tidligere lekkede bilder tyder på at iPad 5 vil bli både lettere og tynnere. Designelementene skal være hentet fra iPad Mini. iPad 5 vil trolig få en raskere prosessor (A7) og muligens fingersensor, slik som i iPhone 5s.

I tillegg ventes det også en ny utgave av iPad Mini, og de heteste ryktene går ut på at denne vil ha en Retina-skjerm.

Det er ingen tvil om at Apple føler presset når det gjelder akkurat dette, for i dag kommer stadig flere 7″-nettbrett med bedre oppløsning enn man finner på dagens iPad Mini. Et eksempel er nettbrettet Nexus 7, et «billignettbrett» med gode spesifikasjoner og en svært sterk skjerm.

Enkelte nettsteder, blant annet Apple Insider, tror imidlertid vi må vente til 2014 før vi får se iPad Mini med Retina-skjerm. Svaret får vi i morgen.

«Fortsatt mye å dekke»

På Apples presseinvitasjon skriver selskapet «Vi har fortsatt mye å dekke». Kanskje tyder dette på at det er mer enn bare nye iPads som skal vises frem?

Man skal være forsiktig med å overtolke ordene Apple bruker i invitasjonene. Et vittig eksempel på slik overtolking kan dere se her.

Teknologia.no vil følge Apples pressekonferanse og oppdatere dere lesere fortløpende.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB