Facebook godtar videoer som viser henrettelser


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 22. oktober 2013, kl. 13:15

Foto:  MoneyBlogNewz / Flickr

Foto: MoneyBlogNewz / Flickr

Selskapet sier folk bør ha frihet til og se og fordømme innholdet.

I mai i år fikk Facebook massiv kritikk etter at svært groteske videoklipp som viste halshogginger dukket opp på det sosiale nettverket.

Selskapet ville først ikke fjerne videoklippene, men etter massivt press fra brukere og media valgte Facebook å innføre et forbud mot slike voldelige videoklipp.

– Deler for å fordømme

Nå har Facebook snudd nok en gang. Ifølge BBC har selskapet opphevet forbudet, noe som betyr at det nok en gang er mulig å finne videoklipp med svært voldelig innhold.

– Facebook har lenge vært et sted der folk oppsøker for å dele sine opplevelser. Spesielt gjelder dette når det er knyttet til kontroversielle hendelser, slik som brudd på menneskerettigheter, terrorisme og andre voldelige hendelser, sier en talsmann for Facebook til BBC

– Folk deler slike videoer for å fordømme dem. Hvis en video blir feiret eller det blir oppfordret til å utføre handlingene ville vi hatt en annen tilnærming.

Drap, men ikke bryst

Facebook har oppdatert sine brukervilkår og retningslinjer, og der påpekes det nå at Facebook vil fjerne videoer som «hyller vold». I tillegg vil fortsatt pornografisk innhold, og innhold med nakenhet, fjernes.

Men det vil altså være mulig å finne videoklipp av henrettelser og andre klipp med voldelig innhold, så lenge det ikke hyller og oppforer til vold. 

Facebook forsvarer bestemmelen med at brukerne selv bør ha frihet til å se, og fordømme slikt voldelig innhold. Dette er for øvrig det samme som Facebook opprinnelig sa, før de innførte forbudet i mai.

Hva synes du om dette? Si din mening i kommentarfeltet under denne saken

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB