Film: Thor: The Dark World 3D


Johannes Jakobsen
Publisert 31. oktober 2013, kl. 15:24

Foto: Thor

Foto: Thor

Trøbbel i Åsgard.

Historien om tordenguden fortsetter en liten stund etter slutten på The Avengers. Dette er den tredje Marvel-filmen hvor vi møter Thor (Chris Hemsworth), og Loki (Tom Hiddlestone) er endelig i fangenskap. Denne gangen er det andre farer som truer de ni rikene Odin (Anthony Hopkins) hersker over. En krig Odins far utkjempet for lenge siden er nemlig i ferd med å blusse opp igjen.

På jordkloden, nærmere sagt London, sliter Jane Foster (Natalie Portman) fortsatt med hjertesorg etter at Thor forlot henne. Ting begynner å skje når hennes lærling oppdager et mystisk fenomen som bryter med de fysiske reglene vi har på jorden.

I likhet med eneren og The Avengers er det mulighet for å se filmen i 3D. Det er denne versjonen jeg så og jeg mener resultatet er veldig bra. Personlig liker jeg 3D-filmer svært godt og dersom det passer filmens historie kan det være en stor bonus, ikke bare en gimmick.

I The Dark World ser effektene veldig bra ut. Når det er sagt så virker det som noen av scenene er presset inn fordi effektavdelingen har hatt for store ressurser. Det gjør at noen av scenene virker litt unødvendige.

The Dark World er mørkere enn de foregående filmene og manusforfatterne har nok overvurdert målgruppens behov for «dype» sidehistorier. Folk som drar for å se denne filmen kommer for lettbeint underholdning, ikke for en tung kjærlighetshistorie. Derfor er det til tider nesten pinlig å se Chris Hemsworth lire av seg linjer som hører hjemme i b-filmer.

Filmen er sjeldent kjedelig, men noen ganger er det litt for mye som skjer på en gang som gjør at filmen blir litt for uoversiktlig. Det gjør det vanskelig å følge med på historien hele veien. En annen ting som til tider er irriterende er hvor mye av historien som drives videre av ren flaks eller tilfeldigheter.

På tross av dette er det en rekke positive sider ved filmen. Den er som sagt sjeldent kjedelig, effektene er svært gode og historien er bedre enn i eneren. Stellan Skarsgård gjør en god innsats som fysikeren Erik Selvig, og er filmens humoristiske innslag.

Tom Hiddlestone skiller seg virkelig ut og spiller Loki svært godt. Han har fått en mer nyansert rolle noe som gjør Loki mer dynamisk. Det gjør at man aldri helt vet hvor man har han. Er han en angrende synder, eller er det andre ting som motiverer hans handlinger?

På tross av en del mangler er dette en veldig underholdende film. Jeg syns ikke den først filmen om Thor var spesielt bra. The Avengers, hvor Thor og hans bror Loki har sentrale roller, var jeg derimot svært imponert over. Denne filmen vil jeg plassere et sted midt i mellom disse. Gå å se om du ønsker litt hjernedød underholdning.

Karakter: 4 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB