Fitbit er en kombinert fitnessklokke og smartklokke


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 10. oktober 2013, kl. 18:45

Foto: Fitbit

Foto: Fitbit

Kan dette armbåndet ta rotta på dagens smartklokker? 

Smartklokkekrigen har så smått startet, og Samsungs Galaxy Gear og Pebble er noen av de foreløpige deltakerne i kampen.

Men kanskje kan det være en outsider som stikker av med seieren? Fitbit Force er nemlig et fitnessarmbånd som introduserer smartklokkefunksjoner.

Mer enn et fitnessarmbånd

Fitbit-armbåndet har eksistert en stund allerede, men til nå har det kun vært en fitnessklokke. Den har blant annet målt skritt, distanse og antall brente kalorier. Den kan også kunnet måle hvor lenge du har sovet.

Den nye modellen som nå er avduket, Fitbit Force, er mer enn bare et fitnessarmbånd.

Den størst endringene fra de tidligere modellene, skal være at Force fungerer som en klokke. En ny OLED-skjerm er på plass, og den kan både vise tiden hvor langt du har gått, eller hvor mange trappetrinn du har løpt – dette i sanntid.

Force-armbåndet har imidlertid en annen interessant funksjon også – en funksjon som gjør at vi kan omtale dette som en smartklokke. Kobler  du Fitbit Force til en iOS 7-enhet, vil du nemlig kunne motta varsler om innkommende anrop på telefonen.

Får skryt

En rekke teknologinettsteder har omtalt Fitbit Force denne uken, og det blir sagt mange gode ord om armbåndet. Cnet roser armbåndet for å ha en fin skjerm, fine funksjoner og være behagelig å ha på. De gir armbåndet 4 av 5 stjerner.

The Verge skryter også av Fitbit Force. «Fitbit Force er dyrere enn andre fitnessmålere, men til gjengjeld har den mer å tilby», skriver nettstedet.

Så er spørsmålet da – bør vi omtale Fitbit Force som et fitnessarmbånd, og kun sammenligne det med produkter i denne kategorien, eller kan vi også omtale det som en smartklokke?

Teknologia.no skal forsøke å få tak i et eksemplar for å finne svaret på dette.

Armbåndet, eller klokken, vil for øvrig i USA koste 129.95 dollar, nesten 800 kroner.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB