Giraffen er ufarlig!


Markus Lund
Publisert 26. oktober 2013, kl. 17:36

Sjiraffjuks

Du får ikke virus og passordet ditt vises ikke til andre. 

I løpet av det siste døgnet har noe som kalles «Den store giraffutfordringen» spredd seg på det sosiale nettverket Facebook. Dette var tenkt som en morsom og useriøs greie der folk måtte svare riktig på en gåte, ellers så måtte de bytte om profilbildet sitt til en sjiraff.

Du får ikke virus!

Dessverre er det noen som ønsker å få oppmerksomhet på grunn av dette, og det har blitt spredd et rykte om disse sjiraffbildene. Ryktet påstår at det er et sikkerhetshull hos Google og Facebook, der hackere kan vise passordet ditt hvis du legger et bilde av en sjiraff som profilbildet. Dette stemmer ikke. Det finnes mange argumenter for at dette ikke stemmer og her gir vi deg noen av dem.

  • Et så stort sikkerhetshull i Google ville vært oppdaget og tettet av Google mye raskere.
  • Det samme gjelder Facebook, der det er umulig at et bilde kan vise passordet ditt i klartekst under alle statuser og lignende.
  • Ryktesprederen påstår av Microsoft er en av de som jobber med saken, men de har ingen tilknytting til bildetjenesten til Google eller Facebook.
  • Eieren av bloggen som skal sitte på denne informasjonen virker veldig useriøs og hans andre innlegg øker ikke hans troverdighet.
  • Den engelske teksten som bloggeren viser til, eksisterer ingen andre steder på internettet enn på hans blogg.
  • Teknologia.no har prøvd å komme i kontakt med bloggeren uten noen nytte, selv om han tilsynelatende svarer flere andre som kommenterer på blogginnlegget. Dette tyder på at disse kommentarene er falske.

Også andre har skrevet om at dette er juks og fanteri og at sjiraffer ikke ønsker å stjele passordet ditt eller vise det til andre. Denne saken lenkes til fra nettavisen.nos framside: Giraffbilder gir ikke facebookvirus

Fortsett  å løse gåter

Det er absolutt ikke noe i veien med verken sjiraffer eller andre dyr, så ta det helt med ro. Likevel kan man godt bruke dette som en sjanse til å bytte passord på Facebook, da man ikke kan gjøre det ofte nok. Ellers så kan du tenke litt på gåten selv inntil noen spør deg om løsningen.

Klokken er 03:00, det ringer det på døren og du våkner. Uventede gjester. Det er foreldrene dine som er kommet for å spise frokost. Du har jordbærsyltetøy, honning, vin, brød og ost. Hva er det første du åpner?

Klarer du å løse gåten? Hvis ikke, sett en sjiraff, eller et annen eksotisk dyr som profilbilde på Facebook. Det er helt ufarlig.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB