Nå skal flere få denne


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 29. oktober 2013, kl. 11:30

Foto:  prae / Flickr

Foto: prae / Flickr

Google Glass har fått en oppdatering, og nå skal flere få prøve brillen. 

Financial Times melder denne uken at Google har akselerert produksjonen av Glass, selskapets mye omtalte høyteknologiske brille.

Kilder avisen har vært i kontakt med forteller at flere tusen Glass-enheter vil gjøres klar iløpet av de neste ukene.

Nå har Google bekreftet at flere skal få tak i brillen.

Brillen skal ikke lanseres for offentligheten riktig enda, det er ventet en offisiell lansering iløpet av 2014, men nå skal altså flere få ta del i testingen av brillen.

Testere får invitere venner

Selskapet utvider nå sitt invitasjonssystem. Personer som har fått tilgang til brillen for testing og utvikling gjennom Explorer-programmet, skal snart kunne invitere opptil tre venner til programmet. Dette betyr at antall Glass-brukere trolig vil øke adskillig de neste ukene og månedene.

Egne tilpassede glass

Samtidig har Google annonsert at de har gjort noen små endringer hva gjelder innmat i brillen. I en ny utgave av Glass vil det være mulig for brukerne å bytte ut de medfølgende glassene med egne glass. Dette er selvsagt nyttig, for svært mange bruker briller fra før, og uten tilpassede glass ville det vært vanskelig å bruke brillen for mange.

Ny øreplugg

Den andre utgaven av Glass vil også inneholde en mono-øreplugg. Dagens lydsystem i Glass bruker såkalt «bone conduction» eller benledning – en teknikk som bruker ben og skjellett for å gjengi lyd. Den nye ørepluggen skal trolig erstatte dette systemet.

Google forklarer i sin post på Google+ at alle Explorer-deltakere som har kjøpt Glass før 28. oktober, vil få den nye Glass-utgaven gratis.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB