Norsk medtech bedrift gikk motsatt vei i aksjemarkedet


Trond Eilertsen
Publisert 26. mars 2020, kl. 19:33

Det har vært svært volatilt i aksjemarkedet de siste ukene og det kommer i hovedsak av 2 grunner. Den ene grunnen er at oljeprisen føyk ned til noen svært lave nivåer og selvfølgelig dødsstøtet var «lockdown» av hele samfunnet. Nå sitter vi nordmenn på hjemmekontorer, en rekord stor andel av Norges befolkning er permittert og flere bedrifter står i krise. Aksjekursene har selvfølgelig fulgt etter men det finnes noen unntak. På mange måter så kan man si at det norske aksjemarkedet er en slags pulsmåler på norsk økonomi.

Ifølge nettsiden Aksjebloggen så eier norske privatpersoner 7 % av aksjene på Oslo Børs. De resterende aksjene er eid av staten, norske og utenlandske selskaper. Det betyr at både privatpersoner, staten og næringslivet har fått en real nedgang i sine verdier over de siste ukene.

For vi som er interessert i teknologi så er det spesielt et selskap som har stått i stormen godt sammenlignet med andre bedrifter. Det er det norske selskapet som heter SoftOx. De har utviklet en konkurrent til det store selskapet Antibac, som du sikkert har brukt flittig over de siste ukene. De har laget en krem som er uten alkohol og dermed mer skånsom for hendene. Denne er vistnok mer effektiv enn Antibac og de har siktet seg inn på profesjonelle innen helsevesen som sykehus, vetrinærer og sykehjem.

Den har omtrent gått 3x opp. Før COVID19 så handlet denne aksjen på rundt 22 kroner og i skrivende stund så handles den til 62 kroner per aksje. Det må påpekes at dette er omtrent den eneste teknologi-aksjen som faktisk har fått seg et løft i disse tider. Generelt så har det vært en nedgang bredt i alle bransjer og det ser ikke ut å stoppe med det første.

Vi i Teknologia syntes likevel det er viktig å utheve de positive lyspunktene i denne krisen. Ingenting gleder oss mer enn at norske teknologi bedrifter lykkes i disse tider!

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB