Slik vil de stoppe tyvjakt på neshorn


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 18. oktober 2013, kl. 12:20

Foto: jnissa / Flickr

Foto: jnissa / Flickr

Ulovlig jakt på neshorn har lenge vært et problem i Afrika. Nå tar myndighetene i Kenya affære. 

Em omfattende plan vil nå settes i gang for å forhindre tyvjakten på neshorn, melder BBC.

Både elefanter og neshorn har lenge vært populære mål for krypskyttere, som tar livet av dyrene for å få tak i elfenben.

I Asia er det stor etterspørsel etter elfenben til bruk i smykker og pynt, og iløpet av de siste årene har prisen på støttetennene økt.

Fester mikrochiper til neshornene

Neshornet er nå flere steder utrydningstruet, både på grunn av ødeleggelse av leveområder, men også på grunn av tyvjakten.

I et forsøk på gjøre noe med situasjonen, skal kenyanske myndigheter nå feste mikrochiper på hornene til hvert eneste neshorn innenfor Kenyas grenser.

Det er den internasjonale miljøvernsorganisasjonen WWF som skal forsyne landet med mikrochipene.

Poenget med å feste mikrochiper til dyrene, er å få større kontroll over hvor de befinner seg. Dersom man vet hvor neshornene befinner seg, blir det lettere å overvåke dem, og finne ut hvor drapene eventuelt skjer. Dette skal også gjøre det lettere å ta personene som tyvjakter.

– Siden personene som tyvjakter blir stadig mer sofisitiskerte, er det avgjørende at vi benytter avansert teknologi for å øke innsatsen i kampen mot den ulovlige fellingen av dyr, sier Kenya Wildlife Service i en uttalelse

Mikrochipene vil festes på neshornene iløpet av de neste neste fire til seks månedene.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: