Snart klart for ny Ubuntu


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 2. oktober 2013, kl. 12:30

Foto: Ubuntu

Foto: Ubuntu

Ny versjon lanseres i oktober. 

Ubuntu er et fullverdig operativsystem, og er et av de mest populære Linux-distribusjonene. Mye av årsaken til dette er at Ubuntu er et ganske enkelt operativsystem å komme i gang med.

Mange operasjoner utføres på samme måte som som i Windows, og brukere fra sistnevnte operativsystem kan kjenne seg igjen i mye. Likevel er det ingen hemmelighet at antall Linux-brukere på skrivebordsmaskiner er relativt få.

Ny søkefunksjon

Men for folk som allerede bruker Ubuntu, eller som har lyst til å teste det ut, er oktober en interessant måned. Da kommer nemlig en ny utgave av Ubuntu – denne gangen versjon 13.10.

Blant nyhetene finner vi den nye funksjonen Smart Scopes. Ifølge Ubuntu-bloggen er dette en funksjon som gjør om skrivebordet til et kraftfullt søkefelt.

Ved å skrive inn søkeord i søkefeltet, vil man få opp resultater basert på lokale treff, og treff på nettet. I videoklippet nedenfor ser du en presentasjon av Smart Scopes.

Ubuntu 13.10 inneholder også en rekke feilrettinger og forbedringer. Blant annet er flere av de innebygde programmene oppdatert og redesignet. Les mer på Ubuntu-bloggen. 

Ubuntu 13.10 lanseres 17. oktober, men du kan allerede laste ned en betautgave. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB