«Selfie» er årets ord


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 19. november 2013, kl. 15:50

Foto: Rock Live / Montasje teknologia.no

Foto: Rock Live / Montasje teknologia.no

Den engelskspråklige ordboken Oxford Dictionaries har kåret «selfie» til årets nyord. 

Når rett skal være rett; «selfie» er ikke et nytt ord. Ordet har  dukket opp i ulike sammenhenger siden 2002, men iløpet av det siste året har bruken av ordet økt med hele 17.000 prosent, ifølge Oxford Dictionaries . 

Dermed oppfyller ordet det ene av kriteriene i kåringen, som sier at ordet må ha «tiltrukket seg betydelig interesse gjennom året til dags dato» for å vinne.

Den engelske ordboken definerer «selfie» som et «fotografi man har tatt av seg selv, typisk med en smarttelefon eller webkamera og lastet opp i sosiale medier».

«Selfie» kjempet for øvrig mot andre populære ord, blant annet «twerk», «bitcoin» og «binge-watch», men førstnevnte trakk altså det lengste strået.

«Selfie»-eksplosjon

Bruken av selfies har eksplodert i sosiale medier iløpet av det siste året. Tjenester slik som Snapchat og Instagram har vært sentrale i denne utviklingen.

Og det er lite som tyder på at slike selvportrett vi avta med det første. I forrige uke ble nemlig et nytt sosialt nettverk kalt «Shots of Me» lansert. Tjenesten går ut på at brukerne skal ta selfies og dele dem med venner. Blant investorene i dette nettverket er Justin Bieber.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB