Justin Bieber-støttede «Shots of Me» er lansert


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 13. november 2013, kl. 09:00

Foto: Rock Live / Montasje teknologia.no

I Shots of Me er det såkalte «selfies» som står i fokus. Foto: Rock Live / Montasje teknologia.no

Gjør deg klar for enda flere «selfies». 

I forrige uke ble det kjent at Justin Bieber investerer 6 millioner kroner i et nytt sosialt nettverk kalt «Shots of Me». Investeringen fikk mye oppmerksomhet siden dette er den første selvstendige investeringen Bieber har gjort noensinne.

Nå, etter én uke, er «Shots of Me» lansert.

Applikasjonen er tilgjengelig i App Store, og foreløpig er det kun iOS som er støttet.

Bak Shots of Me står Rock Live, et selskap som tidligere har utviklet mobilspill.

– Vi ble kjent med Justin etter at han begynte å spille våre spill og tvitret om det, sa sjef for RockLive, John Shahidi til CNN Fortune i forrige uke. 

Kun ansiktsbilder

Som navnet antyder er det bilder som står i fokus i Shots of Me. Det er imidlertid ikke hvilke som helst bilder, her er det snakk om såkalte «selfies», altså bilder man tar av sitt eget ansikt ved hjelp av frontkameraet på telefonen.

Applikasjonen lar deg ta bilder og dele dem med venner på det interne sosiale nettverket, eller til Twitter (snart også Instagram).

Fra det interne nettverket kan vennene dine «like» bildet ditt, eller du kan like bildene til vennene dine.

Shots of Me inneholder også en nyhetsstrøm der alle nye bilder dukker opp i sanntid. Der kan du se gjennom bildene fra vennene dine etter hvert som de dukker opp.

– Skal være en positiv opplevelse

Shots of Me skal ifølge utviklerne være et nettverk som forsøker å få bukt med nettmobbing, og det skal ha vært én av grunnene til at Bieber valgte å investere penger i prosjektet.

Justin Bieber har som kjent vært utsatt for drapstrusler, hatkampanjer, hetsing og mobbing gjennom hele sin artistkarriere.

Foto: cukuskumir / Flickr

Foto: cukuskumir / Flickr

– Shots of Me er laget for å være en positiv opplevelse for alle sammen. I motsetning til andre sosiale nettverk har ikke Shots of Me funksjoner som bidrar til negativitet og mobbing, skriver Rock Live i beskrivelsen i App Store. 

Ikke mulig å kommentere

Et av de største tiltakene er åpenbart at Shots of Me ikke inneholder kommentarfelt. Det er ikke mulig å kommentere bilder offentlig. Det er kun mulig å «like» bilder.

Vil man si noe til den som har tatt bildet kan man kun sende dette som privat melding til brukeren.

Dermed er ikke tjenesten lik Instagram, og heller ikke lik Snapchat – der forsvinner jo bilder etter maks ti sekunder (selv om det er mulig å lagre bildene ved hjelp av en app).

Kanskje er Shots of Me en mellomting?

Det skal sies at applikasjonen ligner svært mye på Selfie.im, en app som ser ut til å nærmest være en kopi av Shots of Me. Selfie.im ble for øvrig lansert i sommer.

Med sine 46,5 millioner følgere på Twitter er det uansett liten tvil om at Shots of Me vil få litt av en drahjelp.

Kilde: Techcrunch

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB