SnapHack App lar deg lagre Snapchat-bilder


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 15. oktober 2013, kl. 12:21

Foto: Snaphack / Montasje Teknologia

Foto: Snaphack / Montasje Teknologia

Nok en app lar deg lagre bilder uten at avsender får vite det. 

Snapchat er en applikasjon for iOS og Android som lar deg sende bilder og video til venner. Innholdet du sender vil kunne vises i maks ti sekunder, og ifølge utviklerne forsvinner deretter bildene og videoen permanent fra serverne.

Teknologia har tidligere skrevet om at brukere sender pornografisk innhold gjennom Snapchat. Dette har blant annet skapt bekymring hos Medietilsynet.

– Det at bildene kun kan vises i maks ti sekunder bidrar til at terskelen for å sende mer private bilder blir lavere. Men tjenesten skaper falsk trygghet, siden det er fullt mulig å ta skjermdump av bildene, har Prosjektleder for Medietilsynet Trygg bruk, Pia Lang, tidligere uttalt til Teknologia.no. 

Å lagre bilder man mottar på Snapchat er nemlig fullt mulig. Brukerne vil riktignok få beskjed når et bilde man har sendt blir lagret på mottakerens telefon.

Det finnes imidlertid applikasjoner som lurer Snapchat og som gjør det mulig å lagre bilder uten at avsender får beskjed. En applikasjon som tidligere har fått mye oppmerksomhet og som gjør dette mulig, er Screenshot Save.

Kan lagre både blder og video

Nå har enda en anti-Snapchat-applikasjon dukket opp. Huffington Post skriver om Snaphack, en app som lar deg lagre både bilder og video du mottar på Snapchat.

Applikasjonen har ingen tilknytning til Snapchat, men er tilgjengelig i iTunes Store for 9 kroner.

Ved å logge inn med din Snapchat-konto på Snaphack, vil du kunne lagre alle uåpnede biler og videoklipp du mottar på Snapchat. Du gjør dette fra Snaphack-applikasjonen.

Huffington Post har vært i kontakt med Snapchat-teamet, men ingen i selskapet ønsker å kommentere Snaphack.

Hva synes du applikasjon som Screenshot Save og Snapchack? 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB