Film: The Counselor


Marte Hansen
Publisert 18. november 2013, kl. 16:47

Foto: The Counselor

Foto: The Counselor

Forvirrende narkotikasmugling.

The Counselor handler om en advokat som inngår en avtale, hvor han skal hjelpe noen venner med smugling av narkotika. Han er naiv og blind for alvoret i situasjonen, inntil folk rundt han blir tatt av dage. Han mister aldri håpet om at det kan ordne seg, selv om nye lik dukker opp hver eneste uke.

En ting er at han frykter for sitt eget liv, men etter å ha sett hvor brutalt narkotikasmuglerne operer, begynner han også å frykte for sin uskyldige forlovedes skjebne. Rekker han å redde henne i tide? Eller har han skrevet under på begges dødsdom?

Det er flere grunner til at The Counselor er vanskelig å virkelig like. Hovedårsaken til min misnøye er at den rett og slett er forvirrende. Gjennom store deler av filmen lurte jeg på om jeg hadde sovnet eller gått glipp av noe viktig fordi jeg skjønte aldri hva det handlet om. Det er faktisk så mange handlingshull, og så lite informasjon at man som seer aldri klarer å virkelig engasjere seg.

Det skal sies at det er noen enkeltstående scener og øyeblikk som fungerer svært godt, men når man ikke skjønner hva de faktisk handler om, mister man litt av helheten. Det er greit at man fjerner noen elementer for å gjøre det spennende, spesielt hvis man senere forklarer hvordan alt henger sammen, men her er det bare ett sett med løse tråder. Ingenting blir ordentlig forklart.

Videre skal det sies at hovedkarakteren er så naiv og dum at det blir vanskelig å føle med ham. Penélope Cruz, som er en av de få uskyldige i filmen, er lett å like, men er alt for lite med. Likevel er hun den eneste vi virkelig ikke ønsker at det skal skje noe vondt med. Brad Pitt og Cameron Diaz er nok filmens beste, og klarer utrolig nok å bringe frem flere sider ved karakterene.

Det er vanskelig å kaste the Counselor helt under bussen da både skuespill, regi, dialog og foto er godt overgjennomsnittet. Likevel faller jeg av og klarer ikke å skjønne meg på karakterene eller deres historie. Kanskje feilen ligger hos manus eller hos en klipper som har kuttet viktig informasjon? Uansett fungerer det ikke som det skal og filmen blir en skuffende opplevelse.

Terningkast: 2 

[imdb id=»tt2193215″]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: