iPhone-tyv leverte tilbake håndskreven kontaktliste


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 26. november 2013, kl. 15:17

Foto:  Yutaka Tsutano / Flickr

Foto: Yutaka Tsutano / Flickr

Kinesiske Zou Bin ble frastjålet sin iPhone tidligere denne måneden, men det skulle vise seg at tyven som tok telefonen hadde noe som virket til å være et snev av dårlig samvittighet i etterkant.

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal Bin ha blitt frastjålet under en drosjetur der han delte drosje med en annen mann. Derfor følte Bin seg rimelig sikker på hvem tyven var.

– Jeg vet at du er mannen som satt ved siden av meg. Jeg kan forsikre deg om at jeg finner deg, skrev Bin i en tekstmelding til sin frastjålne iPhone.

– Hvis du ser gjennom kontaktlisten på telefonen min vil du skjønne hvilken bransje jeg jobber i. Send telefonen tilbake til adressen nedenfor hvis du er fornuftig.

Med «hvilken bransje jeg jobber i» siktet Bin til jobben sin i pubbransjen – en bransje som i Kina er kjent for å forbindelser med kriminelle gjenger.

Håndskrev liste med 1.000 kontakter

Etter noen dager mottok Bin en pakke i posten. Nei, han var ikke så heldig at han fikk tilbake sin iPhone, men han mottok 11 A4-sider med tekst på.

Tyven hadde rett og slett skrevet opp alle kontaktene som fantes på Bins telefon – en jobb som ikke kunne vært gjort på få minutter – her var det nemlig snakk om rundt 1.000 kontakter.

Samvittigheten måtte altså til en viss grad ha spilt inn på tyvens handlinger, selv om Bin ikke fikk tilbake sin dyrebare telefon.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB