Steve Wozniak: – Apple og Google burde vært partnere


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 3. november 2013, kl. 21:30

Apple-medgründer Steve Wozniak mener Microsoft har vært for slappe under Steve Ballmers ledelse. Foto: Flickr / campuspartycolombia

Medgrunnlegger av Apple, Steve Wozniak, tror et samarbeid kunne vært positivt for Apple og Google. Foto: Flickr / campuspartycolombia

Mener de to selskapene hadde tjent på å samarbeide. 

Den frittalende medgrunnleggeren av Apple, Steve Wozniak, har mange meninger om selskapet han tidligere var ansatt i.

Wozniak har generelt veldig mange meninger om mye av det som skjer i teknologiverden.

Nå tiltrekker Wozniak seg oppmerksomhet nok en gang, og denne gangen er det et ønske om et samarbeid mellom Apple og Google som er bakgrunnen.

Google er som kjent en av de argeste konkurrentene til Apple. Google står bak Android, som er iOS sin største utfordrer.

I et intervju med britiske BBC forteller Wozniak at han likevel skulle ønske de to selskapene kunne jobbet sammen i mye større grad enn de gjør i dag. Spesielt når det gjelder stemmeassistenten Siri tror Wozniak at Apple hadde vært tjent med å samarbeide med Google.

– Noen ganger når jeg sier «Dra til Joes Diner»skjønner ikke Siri hvor Joes Diner er. Android derimot, skjønner det ofte, sier Wozniak til BBC. 

Han forklarer at Androids stemmeassistent fungerer bra fordi den har tilgang til Googles søkemotor.

Tror samarbeid kunne gitt flere gode produkter

Wozniak tror et samarbeid mellom Apple og Google kunne resultert i flere gode produkter, som for eksempel smartklokker og smartbriller.

– Jeg ønsker for Guds skyld at Apple og Google blir partnere i fremtiden, sier han, men legger til at han ikke vet hvor sannsynlig et slik samarbeid er. 

– Jeg vet ikke, men hvis jeg hadde vært der ville det vært ganske sannsynlig, sier han.

Han innrømmer likevel at han kan ta feil.

– Jeg tar antakelig feil – det er mye jeg ikke vet om foretningsaspektet. Og det er en ting man må huske –  selskaper må alltid tjene penger.

Wozniak tror imidlertid at åpenhet og deling av informasjon kunne bidratt til å utvikle bedre teknologi, ifølge BBC.

Kilde: BBC

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB