Steve Wozniak slakter Microsofts innsats


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 27. august 2013, kl. 14:04

Apple-medgründer Steve Wozniak mener Microsoft har vært for slappe under Steve Ballmers ledelse. Foto: Flickr / campuspartycolombia

Apple-medgründer Steve Wozniak mener Microsoft har vært for slappe under Steve Ballmers ledelse. Foto: Flickr / campuspartycolombia

Mener Microsoft har vært mindre innovative under Steve Ballmers ledelse. 

Medgründer av Apple, Steve Wozniak, er kjent for å si det han mener. Da han så filmen «Jobs», tok det for eksempel ikke lang tid før han gikk ut i media og kritiserte filmen for å gi en feilaktig fremstilling av filmens hovedperson, Steve Jobs.

«Hvilt på sine laurbær»

Nå kritiserer han Microsoft, selskapet som gjennom tiden har vært Apples argeste konkurrent. I et intervju med BBC sier Wozniak at Microsoft har vært for late i de siste årene. Han mener de har «hvilt på sine laubær», og at suksessen som Microsoft oppnådde for mange år siden, har blitt en sovepute for selskapet.

– Det har vært for lite av store, nye overraskelser. De har hvilt seg på markedet de bygde opp for lang, lang tid siden. Det er ganske skummelt å gjøre, sier Wozniak til BBC.

– Mindre innovative

Han beskylder også Microsoft for å være mindre innovative under Steve Ballmers ledelse. I forrige uke ble det for øvrig kjent at Ballmer vil gi seg som sjef for Microsoft innen de neste 12 månedene.

Wozniak kan nok ikke sies å være den mest nøytrale personen i denne saken. Derfor er det ikke overraskende at han bare har positive ting å si om Apple.

Han forteller at nøkkelen til Apples suksess, er evnen til å fortsette å være innovative, til tross for at de er et stort selskap. Han forteller også om den økende konkurransen fra Samsung. Se hele intervjuet hos BBC.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB