Nå kan du sende bilder og video til enkeltpersoner på Instagram


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 16. desember 2013, kl. 11:29

Foto: Instagram / Vimeo

Foto: Instagram / Vimeo

Ny funksjon lar deg dele bilder og video privat. 

Det finnes en rekke tjenester der det er mulig å dele bilder med enkeltpersoner – blant annet Snapchat og Facebook.

Men Instagram har ikke hatt denne muligheten – på denne Facebook-eide tjenesten har det foreløpig kun vært mulig å dele bilder med alle følgere. 

Under en pressesamling torsdag i forrige uke avslørte imidlertid Instagram at de nå endrer dette. I en ny versjon, lansert for iOS og Android (også på vei til Windows Phone), er det mulig å dele bilder og videoklipp til både enkeltpersoner og grupper.

Funksjonen, kalt Instagram Direct, lar deg skreddersy din mottakerliste når du laster opp bilder og video. Det vil også være mulig å legge ved tekst til bildene. Ifølge Instagram vil det imidlertid ikke være mulig å bare sende tekst – bilder eller video må være med.

Instagrams nye trekk bringer tjenesten nærmere Snapchat, en annen populær bildedelingstjeneste, som for øvrig skal ha takket nei til et milliardtilbud fra Facebook.

At Mark Zuckerberg ikke fikk tak i Snapchat ser nå ut til å ha bidratt til denne nye funksjonen på instagram.

Slik gjør du

Med den nye funksjonen dukker det opp et nytt ikon oppe til høyre i Instagram-applikasjonen. Dette ikonet er innboksen din, og alle direktemeldinger fra dine følgere havner her. Her kan du også ta bilder som du kan sende til utvalgte personer i Instagram-nettverket ditt. Du kan også kommentere bilder du har fått.

Nedenfor ser du en liten introduksjonsvideo: 

Kilde: Mashable

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB