Slik skal Chrome OS innta skrivebordet


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 18. desember 2013, kl. 13:12

Foto: LG

Foto: LG

LG lanserer Chromebase – en skjerm med innebygd datamaskin. 

Linux-baserte Chrome OS er et operativsystem der alt foregår i nettskyen. Operativsystemet er åpenbart ikke ment for tung videoredigering og bildebehandling, men det er kjent for å være et OS der man får rask tilgang til internett og nettbaserte applikasjoner.

Tradisjonelt sett har Chrome OS vært tilgjengelig på forholdsvis billige Chromebooks – bærbare datamaskiner, men nå ser det ut til at operativsystmet finner veien til skrivebordet for alvor.

LG har nemlig annonsert Chromebase, en stasjonær datamaskin innebygd i en skjerm. Man kan sammenligne det med en iMac, der man får hele maskinen bygd inn i én enhet. 

Chromebase har en skjerm på 21,5 tommer og en Intel Celeron-prosessor. Videre har den 2 GB RAM, og 16 GB SSD.

Maskinen kjører Chrome OS, og leveres med både tastatur og mus. Den skal også ha en HDMI-port på baksiden, noe som trolig gjør det mulig å bruke Chromebase som en ekstern skjerm.

Datamaskinen med Googles lette operativsystem er først og fremst rettet mot ulike etablissement, slik som hoteller, foretninger og skoler. Det kommer frem i en pressemelding, ifølge The Verge.

Verken pris eller informasjon om tilgjengelighet er tilgjengelig, men LG vil røpe mer under den årlige CES-messa i Las Vegas i januar.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB