Er dette den beste spill-emulatoren?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 2. januar 2014, kl. 16:29

Foto: OpenEmu

Foto: OpenEmu

Ny Mac-programvare lar deg spille gamle klassikere. 

En emulator er en type programvare som lar deg kjøre applikasjoner eller spill på maskinvare som programvaren egentlig ikke var utviklet for.

Det finnes eksempler på flere slike emulatorer – blant annet Zsnes og ePSXe, som lar deg spille henholdsvis Nintendo-spill og Playstation-spill på PC-en.

Felles for mange emulatorer har imidlertid vært at de har vært preget av lite brukervennlige grensesnitt.

Nå har det blitt lansert en splitter ny spill-emulator kalt OpenEmu, og denne emulatoren skal endre nettopp dette.

Denne programvaren, lansert kun for Mac, lar deg emulere spill fra klassiske konsoller, slik som NES, SNES, Sega Mega Drive, Game Boy, Game Boy Advance, Nintendo DS og mange fler.

Støtte for en rekke andre konsoller vil også komme i fremtidige oppdateringer, ifølge OpenEmu. Blant annet vil det komme støtte for Playstation-spill, Nintendo 64-spill og spill for ulike Atari-konsoller.

Grensesnittet i OpenEmu minner faktisk litt om Spotify, med mørke og gråaktige farger og en meny på venstre side. 

Foto: OpenEmu

Foto: OpenEmu

Har du et såkalt ROM av ditt favorittspill? Det skal være enkelt å legge til din spillsamling i OpenEmu. Her er det den klassiske dra og slipp-metoden som brukes.

Dette skal være en funksjonene som gjør OpenEmu lett å bruke.

Selv om OpenEmu presenterer et elegant design og god brukervennlighet, er det verdt å nevne at utviklerne bak programmet ikke har skrevet selve emulatorkoden selv.

OpenEmu skal nemlig bruke eksisterende emulatorteknologi (kode fra andre emulatorer), men det hele skal altså presenteres i et forbedret og mer moderne grensesnitt.

Du kan selv laste ned OpenEmu gratis herfra.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: