Google kjøper selskapet bak denne røykvarsleren


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 14. januar 2014, kl. 14:25

Nest Labs

Punger ut nesten 20 milliarder kroner. 

Tiden da Google «kun» var en søkemotorgigant er for lengst forbi. Selskapet jobber både med smartbriller og biler som kjører selv, i tillegg til en rekke andre prosjekter som ikke har noe med selve søkemotoren å gjøre.

Nå har de også fått øynene opp for selskapet Nest Labs. Dette er et selskap som står bak en røykvarsler som fikk mye oppmerksomhet tidligere i høst. Dette produktet føyer seg inn i rekken av smartprodukter – røykvarsleren kobler seg nemlig til internett og kan snakke til deg om det skulle bryte ut brann i huset ditt.

Nest Labs står også bak en smart termostat som lærer seg når den skal skru opp varmen, og når den ikke trenger å være påslått, slik at man på denne måten skal kunne spare strøm.

Vil bringe produktene til flere hjem

Begge disse produktene er jo noe man ville tro Google ikke hadde noen interesse for, men så feil kunne man altså ta. For nå har Google kjøpt opp Nest Labs, og prislappen skal ha vært på 3,2 milliarder dollar, over 19 milliarder norske kroner.

Nest Labs’ grunnleggere, Tony Fadell og Matt Rogers, har begge bakgrunn fra Apple. Google-sjef Larry Page er glad for å nå ha dem med på laget.

– Fadell og Rogers har utviklet et fantastisk team som vi er glade for å kunne ønske velkommen til Google-familien. Vi gleder oss til å levere flotte opplevelser til flere hjem i flere land og gjøre drømmene deres sanne, sier Page i en pressemelding.

Pressemeldingen opplyser også at Fadell vil fortsette som sjef for Nest gjennom Google, og at Nest vil utvikle produkter under sitt eget varemerke.

Nøyaktig hva Google ønsker med dette oppkjøpet vet vi ikke, men når Page sier at de ønsker å bringe produktene til flere hjem tyder mye på at selskapet ønsker å utvide sitt økosystem. Det er bare en uke siden det ble kjent at Google også jobber for å få Android i bilen din. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB