Google selger Motorola til Lenovo


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 30. januar 2014, kl. 14:44

Foto: Flickr / andsnleo

Foto: Flickr / andsnleo

Kun to etter at selskapet kjøpte mobilprodusenten.

For mindre enn to år siden punget Google ut nærmere 70 milliarder kroner for å sikre seg Motorolas mobilavdeling. Motorola, som i de siste årene har slitt på mobilmarkedet, skulle endelig få et nytt liv i Googles hender.

Nå har Google annonsert at de selger selskapet videre til teknologiganten Lenovo.

– Vi har akkurat signert en avtale som innebærer at vi selger Motorola til Lenovo for 2,91 milliarder dollar, skriver Google på sin offisielle blogg

Google skal ha fått rundt 18 milliarder kroner for salget, og selv om det er langt mindre enn det de betalte for Motorola for to år siden, er det en opplysning som er verdt å nevne: Google får nemlig beholde flesteparten av Motorolas patenter – dette er rundt 15.000. Lenovo får bare med seg 2.000 patenter. Dette er altså tall man må ta med i regnestykket når man skal vurdere salget.

– Google fikk hva de ønsket seg og trengte fra Motorola. De skaffet seg patenter, teknisk kompetanse og verdifull innsikt i det mobile markedet, sier teknologianalytiker Jack Gold til nyhetsbyrået AFP.

Da Google kjøpte Motorola fikk de en unik mulighet til å spre Android, et operativsystem som eies av Google, til flere telefoner.

Denne spredningen vil trolig fortsette, for Lenovo vil også ha Android på Motorolas fremtidige telefoner.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB