Her er Parrot sine nyeste leketøy


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 6. januar 2014, kl. 16:34

Foto: Parrot

Parrot har lansert nye produkter. Her ser du et av dem – «Jumping Sumo». Foto: Parrot

Minidrone og hoppende «insekt». 

Det franske selskapet Parrot står allerede bak en av verdens mest populære droner for forbrukermarkedet, nemlig AR Drone 2.0.

Men quadkopteret, som styres gjennom en app for smarttelefoner og nettbrett, får nå nye slektninger.

Under teknologimessen CES i Las Vegas har nemlig Parrot annonsert to nye produkter.

Det ene produktet er en minidrone ikke helt ulik sin storebror AR Drone, og det andre produktet er et slags robotinsekt som kan gjøre akrobatiske bevegelser.

Minidrone

La oss ta førstnevnte først: dette lille fartøyet er døpt MiniDrone og består i likhet med AR Drone av fire plastikkrotorer.

Dronen styres via en applikasjon på en smarttelefon eller et nettbrett, men i motsetning til AR Drone har ikke MiniDrone noe kamera som strømmer livevideo. Dette betyr at for at du skal kunne operere MiniDrone må den være innen synets rekkevidde.

Foto: Parrot

Foto: Parrot

En annen forskjell er at MiniDrone ikke kobler seg til smarttelefonen eller nettbrettet via wi-fi. I stedet benytter denne dronen seg av Bluetooth 4.0-teknologi. Dette betyr dermed at rekkevidden også er noe redusert.

Siden MiniDrone er langt mindre enn AR Drone 2.0, er batteriet også en god del mindre. Konsekvensen er at flyvetiden blir på rundt 6-7 minutter – rundt 5-6 minutter mindre enn hos AR Drone 2.0.

Det er også en annen vesentlig forskjell mellom MiniDrone og sin større slektning: førstnevnte kommer med to hjul som er fest på siden av dronen. Disse hjulene gjør det mulig for dronen å faktisk «kjøre» på gulvet.

Hjulene gjør også at dronen kan kollidere med veggen og taket uten den styrter av den grunn. Se hvordan det fungerer i videoklippet nederst i saken.

En fordel med den reduserte størrelsen og vekten er at MiniDrone etter alt å dømme blir billigere enn AR Drone 2.0.

«Jumping Sumo»

Parrots andre nye produkt er ikke noe flyvende fartøy. «Jumping Sumo» er et slags robotinsekt som består av to hjul, et akselerometer og et gyroskop.

Sammen resulterer dette i et produkt som kan kjøre på gulvet, snurre og gjøre mange forskjellige kule triks. Et raskt sveip på skjermen vil for eksempel få roboten til å kjapt snu seg 180 grader.

Noe av det kuleste er nok likevel at Jumping Sumo er i stand til å hoppe.

Når brukeren trykker på en knapp på skjermen vil Jumping Sumo gjøre et hopp – nesten én meter opp i lufta. På denne måten kan du få robotinsektet til å hoppe opp på kjøkkenbenken eller opp i sofaen.

jumping-sumo-o

Jumping Sumo kobles også til en smarttelefon eller nettbrett, men i motsetning til MiniDrone lager robotinsektet sitt eget wi-fi-nettverk. Batteritiden skal ligge på rundt 20 minutter.

Verken MiniDrone eller Jumping Sumo er lansert enda, men Parrot sier begge produkter vil komme iløpet av året.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB