Hvorfor blir alltid romvesener sett på som den farlige parten?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 10. januar 2014, kl. 13:00

Ny kortfilm snur opp ned på vår etablerte oppfatning av romvesener og teknologi. 

Science fiction-filmer som omhandler romvesener legger nesten alltid til grunn av de grønne mennene er smartere, sterkere og mer teknologisk kompetente enn oss.

Men trenger det egentlig være slik? Hvis det skulle eksistere andre levende organismer der ute, det være seg grønne menn eller menneskelignende skapninger – behøver egentlig menneskene å være den svake parten?

Menneskene farligst

Premisset i en ny video, laget av Tom Scott, er at hele denne oppfatningen er snudd på hodet: vi mennesker er farligst i universet. Videoen er laget som en advarsel til andre organismer i universet, og både våre styrker og svakheter blottlegges for de fremmede der ute.

Og skulle de planlegge et angrep mot Jorda? Det er bare å glemme. Hvorfor ser du i videoklippet øverst i saken, som for øvrig inneholder mye som er tatt veldig på kornet når det gjelder oss mennesker.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB