Ikke kult nok med ultralyd? Nå kan du 3D-printe babyen


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 22. januar 2014, kl. 09:00

Foto: 3D Babies

Foto: 3D Babies

Japansk selskap lar deg «holde babyen» før det er født. 

Mens vi tidligere kun fikk se fosteret i 2D på ultralyd, er det nå mulig å bestille  både 3D og 4D-ultralyd for å se forsterets form og detaljer i mye større grad.

Men det japanske selskapet 3D Babies mener ikke 4D-ultralyd heller er bra nok. Derfor har de utviklet en tjeneste som gjør det mulig å printe ut ultralyd-resultatet slik at det blir en 3D-modell, som du kan holde, før barnet er født.

Selve kroppen leveres i ferdige varianter, men ansiktet og hodet vil være unikt og laget ut i fra ultralydundersøkelsens resultat.

– Graviditeten med barnet ditt er en engangsopplevelse i livet. Gjenopplev disse følelsene igjen og igjen med din egen 3D-baby, reklamerer selskapet med. 

For rundt 3.700 kroner får du det 3D-printede hodet, limt på en ferdigdefinert kropp, i full størrelse (rundt 20 cm). Det skal også være mulig å få 3D-modellen i mindre utgaver, og prisen blir da noe lavere.

3D Babies lanserte en kampanje på folkefinansieringsnettstedet Indiegogo, men de var aldri i nærheten av å nå målet om å få inn 15.000 dollar.

Likevel ser det ut til at selskapets noe spesielle tjeneste er i drift. 

Kunne du tenkt deg en 3D-modell av babyen din før den er født?

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB