Så var den ikke død, likevel


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 14. januar 2014, kl. 16:06

Foto: Skjermdump / Winamp

Foto: Skjermdump / Winamp

Winamp kjøp opp av internettradioselskap. 

På tampen av fjoråret ble det kjent at AOL skulle stenge den gamle musikktraveren Winamp. Datoen skulle egentlig være 21. desember, men av uklare grunner har stengingen latt vente på seg.

Det som ikke lot vente på seg, var imidlertid brukernes reaksjoner. Blant annet ble en rekke støttegrupper der målet var å få Winamp tilbake opprettet. Her på teknologia.no ble saken om Winamp-nedleggelsen en av de mest leste i fjor.

Men nå tyder ting på at Winamp ikke dør ut likevel. Selskapet Radionomy har nemlig kjøpt Winamp fra eierselskapet AOL. Som en del av avtalen tar Radionomy også med seg strømmetjenesten Shoutcast, som også er AOL-eid.

Ifølge en pressemelding vil Winamp fortsatt være en musikkavspiller, men ny funksjonalitet vil legges til. Dette skal være noen av dem:

  • Tilgang til mer enn 60.000 radiostasjoner på internett
  • Mulighet til å spille av 60 lyd- og videoformater
  • 6.000 utvidelser, inkludert skins, plug-ins, og nettjenester
  • Tilgjengelig i 16 språk
  • Verktøy for å håndtere podcast-abonnement

– Winamp er en fantastisk uavhengig spiller som gir millioner av mennesker den beste avspillerfunksjonaliteten som er tilgjengelig. Winamps rolle i fremtiden er klar – vi planlegger å gjøre spilleren tilgjengelig overalt, og å utvikle ny funksjonalitet på skrivebordet, smarttelefonen, bilen og andre plattformer, uttaler Radionomy-sjef Alexandre Saboundjian i pressemeldingen. 

Dermed ser det ut til at Winamp slett ikke er død, men at den i stedet går en lys fremtid i møte.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB