WSJ: – To nye iPhone-modeller med større skjerm er på vei


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 24. januar 2014, kl. 11:59

Foto: Yutaka Tsutano / Flickr

Foto: Yutaka Tsutano / Flickr

Men det blir trolig ingen kurvet skjerm.

Apple-rykter er noe vi må forholde oss til året rundt, og vi omtaler langt i fra alle ryktene som svirrer rundt selskapets fremtidige lanseringsplaner.

Men når amerikanske Wall Street Journal kommer med Apple-rykter er det verdt å nevne det – denne avisa har ved en rekke anlendinger kommet med informasjon som har vist seg å stemme i ettertid, og avisa har visstnok mange troverdige Apple-kontakter.

Nå er det rykter rundt nye iPhone-modeller avisa kommer med. Wall Street Journal hevder å vite at Apple vil lansere to nye iPhone-utgaver i år, og begge vil ha større skjerm enn dagens iPhone-modeller. 

WSJ skal ha fått informasjonen fra kilder som «er kjent med selskapets planer».

Ifølge den amerikanske avisa vil Apple lansere en ny iPhone med en skjerm på 4,5 tommer eller mer. 

I tillegg skal selskapet planlegge å lansere en enda større telefon, men den eksakte størrelsen her skal ikke være kjent. Det skal imidlertid være snakk om en telefon med en skjerm på mer enn 5 tommer.

Uansett er altså begge disse modellene større enn dagens iPhone 5s, som har en skjerm på 4″.

Dette er nok et svar på konkurrentenes økte skjermstørrelser og forbrukernes ønske om å kjøpe telefoner med større skjerm.

Samsungs 5″-telefon Galaxy S4 og 5,7″-telefon Galaxy Note 3 er for eksempel to av Samsungs mestselgende telefoner.

– Snart klar for masseproduksjon

Lanseringsdatoen for disse to nye modellene er ikke kjent, men ifølge WSJ skal 4,5″-modellen (eller større) snart være klar for masseproduksjon. Den andre utgaven skal derimot kun være på et tidlig utviklingsstadium. Begge modeller skal være i metall.

I motsetning til flere av sine konkurrenter, som lanserer telefoner med kurvede skjermer, vil de nye iPhone-modellene ikke ha kurvet skjerm. 

Hevder iPhone 5c skal stoppes

Et av de mer drastiske påstandene i WSJ-artikkelen er at Apple vil stoppe produksjonen av sin plasttelefon, iPhone 5C. Som vi tidligere har skrevet skal salget av 5C ha vært skuffende for Apple, og dette skal være årsaken til at de nå planlegger å skrinlegge telefonen.

Dette ryktet virker imidlertid mer usannsynlig siden det er vanlig Apple-praksis å beholde sine iOS-produkter en god stund før de stoppes. Kanskje vil 5C i stedet gå ned i pris?

Man skal jo likevel aldri si aldri – mobilmarkedet er i stadig utvikling og kanskje må Apple endre sin praksis for å henge med?

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB