Film: Her


Erlend Ose
Publisert 14. februar 2014, kl. 13:21

HER

Tankevekkende om kjærlighet.

Har du noen gang lurt på hvordan verden vil være om noen år? Hvilken rolle spiller dataen og den kunstige intelligensen i fremtidsmenneskets liv?  Spike Jonzes nye film Her handler om akkurat dette.

Theodor Twombly er en sliten forfatter som jobber med å skrive personlige brev for andre mennesker i firmaet Beautiful Handwritten Letters.  Han har nylig slått opp med forloveden sin, og er ensom. På vei hjem fra jobb en dag får han øye på en reklame for et operativsystem med kunstig intelligens som garanterer  å være en venn som lytter.  Theodor bestemmer seg for å kjøpe operativsystemet, og livet hans tar en ny og uventet retning.

Selv om Her tilsynelatende er satt til en gang i fremtidens Los Angeles, er den likevel ikke noen science- fiction film. Her er en original kjærlighetshistorie fortalt på en stilren og interessant måte, samtidig som den er nyskapende og troverdig. Mest troverdig er kanskje måten fremtiden er representert på. Det er tydelig at Jonze har jobbet mye med sett design og kostymer, noe som er med på å gjøre filmen så troverdig som den er.

Skuespillerprestasjonene til både Joaquin Phoenix (Theodor Twombly), Scarlett Johansson (Samantha) og Amy Adams (Amy) fortjener også skryt. Joaquin Phoenix utgjør en spesielt god rolle i Her. Mesteparten av Phoenix’ replikker blir spilt mot en fiktiv rollekarakter, operativsystemet Samantha, spilt av Scarlett Johansson. Phoenix og Johansson har en ekstremt god kjemi, som er veldig troverdig, til tross fro at man aldri får se Johansson på lerretet, kun høre.

Det er lite dårlig å si om Her. Historien er både morsom, rørende, sår og spennende og man kjeder seg aldri i kinosalen. I tillegg er det estetiske aspektet ved filmen på topp. Filmen fortjener sine 5 Oscar nominasjoner!

TERNINGKAST: 6

[imdb id=»tt1798709″]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB