Batteriproblemer for iOS 7.1


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 14. mars 2014, kl. 14:25

Foto: Yutaka Tsutano / Flickr

Foto: Yutaka Tsutano / Flickr

Brukere rapporterer om dårligere batteritid.

Tidligere denne uken lanserte Apple en ny versjon av sitt operativsystem, iOS. Den nye versjonen, 7.1, inneholdt en rekke forbedringer og noen små visuelle justeringer.

Nå er det mye som tyder på at alt ikke er som det skal være med det oppdaterte operativsystemet. En rekke brukere og tråder på Apples diskusjonsforum antyder at iOS 7.1 brakte med seg store batteriproblemer.

Mange brukere skal angivelig oppleve at batteriet går tomt mye raskere etter at enheten ble oppdatert.

Også på Twitter har mange brukere rapportert om det samme.

Nettstedet Ars Technica skal ha fått dette bekreftet gjennom egne tester av batteritiden.

Foto: Ars Technica

Foto: Ars Technica

Av testingen kommer det frem at iPhone 5s og iPad Mini har fått merke den akselererte batteritappingen aller mest.

Interessant nok ser det ut til at iPhone 5 faktisk opplever bedre batteritid med iOS 7.1

Opplever du problemer med batteritiden i iOS 7.1? Foreløpig har ikke Apple gitt noen informasjon om batteriproblemene. Det er likevel noe du kan forsøke for å få bukt med problemet: 

9to4Mac skriver at enkelte brukere rapporterer om bedret batteritid etter en ren installasjon av iOS 7.1 Dette innebærer altså å gjenopprette telefonen til fabrikkinnstillingene gjennom iTunes. Nettstedet påpeker imidlertid at det ikke er bekreftet fra noe offisielt hold at dette er en løsning.

Har skjedd før

Batteriproblemer på iOS-enheter har også vært en problemstilling tidligere. I 2011 opplevde mange brukere av iPhone 4s en kraftig redusert batteritid. Dette gjaldt da iOS 5. Apple innrømmet da et det var en «bug» i programvaren og selskapet kom raskt på banen med en feilretting. 

Også etter iOS 7 ble lansert opplevde mange nedgang i batteritiden.

Du bør imidlertid spørre deg om følgende dersom du har batteriproblemer etter oppdateringer: bruker du enheten mer? Det høres kanskje ut som et dumt spørsmål, men det kan være viktig å tenke over. Det er vanlig å bruke enheten sin mer like etter oppdateringer, rett og slett fordi det kan være spennende å utforske noe nytt.

Før du konkluderer med programvarefeil kan det derfor være greit å være sikker på at endret bruksmønster ikke er årsaken.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB