Derfor lanserte de aldri det nye designet


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 31. mars 2014, kl. 16:48

Foto: Facebook

Slik blir det nye Facebook-designet. Foto: Facebook

Fikk det aldri til å stemme på små skjermstørrelser. 

Facebook annonserte i fjor vinter store planer for sitt design på det sosiale nettverket. En forholdsvis radikal endring stod på trappene. Blant annet skulle hele menyen flyttes til en kolonne på venstresiden, ikke ulikt Facebooks mobilversjon.

Tidligere i mars ble det imidlertid kjent at Facebook dropper den mye omtalte designendringen, som gradvis skulle rulles ut til brukerne.

Frem til nå har Facebook vært sparsomme med opplysninger om hvorfor de gjorde en helomvending og droppet designet. Nå har imidlertid en Facebook-ansatt, Julie Zhuo, avslørt at skjermstørrelser spilte en viktig rolle i avgjørelsen. 

Zhuo skriver om dette i et innlegg på nettstedet Medium.

– Selv om jeg (og kanskje du også) har skarpe, høyoppløste 27″-skjermer, er det mange flere i verden som ikke har det. Lavoppløste, små skjermer, er mer vanlig i verden enn høyoppløste Apple eller Dell-skjermer. Designet vi testet fungerte ikke spesielt godt på en 10-tommers netbook. Ett eneste innlegg fikk kanskje ikke plass på skjermen, skriver Zhuo. 

Hun trekker frem at scrolling på innebygde museflater i bærbare datamskiner ikke er noe særlig intuitivt og effektivt. Derfor var det nødvendig å ha et design der flere innlegg får plass på skjermen, ifølge Zhuo.

Nytt design rulles ut nå

Samtidig som at Facebook skrinla den radikale designendringen, begynte de å arbeide med et nytt design.

Her valgte selskapet å nærme seg mobilutgaven av Facebook i større grad (se bilde øverst i saken).

Facebook begynte tidligere denne måneden å rulle ut dette designet til brukerne. Har du enda ikke fått det nye designet er sjansen stor for at det plutselig dukker opp en dag.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB