Facebook dropper stor designendring (slik blir det i stedet)


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 7. mars 2014, kl. 11:22

Slik var designet Facebook ønsket å lansere. Foto: Facebook

Slik var designet Facebook ønsket å lansere. Foto: Facebook

Venter du på det nye grensesnittet som ble vist frem i fjor? Det bør ikke gjøre.

I fjor vinter annonserte Facebook et nytt design. Det var en radikal endring som skulle komme, blant annet skulle det være mye større bilder og selve menyen skulle flyttes til en kolonne på venstresiden.

Enkelte brukere, men svært få, fikk tilgang til det nye designet i månedene som fulgte. Da teknologia.no tok kontakt med Facebooks pressekontakt tidligere i høst, for å spørre når designet ville bli tilgjengelig for alle, fikk vi følgende svar:

– Det rulles ut over tid. Vi har dessverre ikke mer detaljert informasjon enn det, skrev Fredriksson i en e-post til teknologia.no. 

Nå viser det seg at designet aldri vil finne veien de store brukermassene. Facebook har nemlig valgt å skrinlegge den omfattende designendringen.

Tilbakemeldingene fra brukerne skal ha vært så dårlige at Facebook så seg nødt til droppe det nye grensesnittet.

Det hele skal ha vært en flopp.

– Gjennom det siste året har vi brukt mye tid på å høre hva folk har hatt å si. Hva virket, hva virket ikke? Vi ruller nå ut en versjon som tar alle disse tilbakemeldingene i betraktning. Noen ting virket ikke og ble bare i veien for folk, sier en Facebook-ansatt i et intervju med Re/Code. 

Derfor har Facebook valgt å gå for den gyldne middelvei. I stedet for å lansere et helt nytt design skal de nå lansere en noe finpusset utgave av dagens design. Dette innebærer større bilder og litt fargeendringer. Bakgrunnsfargen skal nå være gråaktig, og skrifttypen skal være byttet ut.

Designet vil i stor grad tilnærme seg mobilutgaven, som har gjennomgått store designendringer iløpet av det siste året.

Utrullingen av det oppdaterte designet vil starte iløpet av de neste ukene.

Slik er det nye designet. Foto: Facebook

Slik er det nye designet. Foto: Facebook

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB