Nå er svevebrettet her


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 4. mars 2014, kl. 22:18

Bare synd det ikke er ekte. 

I filmen «Tilbake til fremtiden 2» begeistret Michael J. Fox kinopublikum med å skate på et svevende skateboard.

25 år etter at filmen hadde premiere har svevebrettet ankommet – tilsynelatende.

Helt ut av det blå ble et klipp av det som ser ut til å være et svevende brett lastet opp på YouTube. Med lovnaden om at «dette er helt ekte!» får vi se den tidligere proffskateren Tony Hawk sveve rundt på det som skal være banebrytende teknologi.

Hawk får brettet overlevert at selveste Christopher Lloyd, som spilte en av hovedrollene i «Tilbake til fremtiden»-filmene.

Selv om videoklippet lover at dette er ekte vare må vi nok bare bite i det sure eplet og innse at det bare er et PR-stunt.

Selvknytende sko?

Hva PR-stuntet er godt for er imidlertid uklart. Er det et nytt Tony Hawk-spill på vei? Er dette for å skape blest rundt en eventuell sko som kan knyte seg selv? Foreløpig vet vi ikke, men at videoklippet er fascinerende (og imponerende?) er det vel liten tvil om.

Det skal også nevnes at HUVrtech, som hevder å stå bak brettet, har en egen nettside med informasjon. Der skriver de blant annet:

– Vårt team består av material-eksperter, og elektrisitet- og magnetisme-eksperter som har løst en av vitenskapens mysterier: nøkkelen til antityngdekraft. 

I tillegg opplyses det at desember 2014 er «endestasjonen» for selskapet. Man skal altså tro at brettet vil ankomme på dette tidspunktet. Det er jo lov å håpe.

En
Engadget-artikkel om det samme videoklippet sier det best: «La oss bare håpe at et kinesisk selskap tror det er ekte og kopierer det for å lage en som faktisk fungerer».

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB