Løvenes konge – en ekte Disney-klassiker


Trond Eilertsen
Publisert 22. oktober 2020, kl. 11:30

The Walt Disney Company, eller bare Disney, har laget utallige animerte klassikere, og Løvenes Konge er blant de mest suksessrike seriene. Historien om Simba er gjenfortalt i flere filmer, TV-serier og attraksjoner i opplevelsesparker.

Den originale Løvenes konge

Den opprinnelige filmen med navnet Løvenes konge, hadde premiere i 1994. Denne animasjonsfilmen er like flott den dag i dag, og bør være obligatorisk både for deg som vil se den oppdaterte versjonen fra 2019 eller noen av oppfølgerne eller TV-seriene. Du kan finne filmene her, og kjøpe eller leie de fra din egen stue.

Den originale filmen er en klassisk animasjonsfilm. Det legger også til rette for både humor og musikk, noe som er en klassisk Disney-kombinasjon.

Nyinnspillingen av Løvenes konge – med naturtro dataanimasjon

I 2019 hadde en oppdatert versjon av Løvenes konge premiere. Filmen tar for seg akkurat samme historie, men i et helt annet format. Dataanimasjonen legger seg svært tett opp mot en naturtro gjengivelse, og noen ganger vil det være vanskelig å forstå at det ikke er ekte dyr på skjermen. Dessuten er det kjente skuespillere, som James Earl Jones og John Oliver, som har lånt ut stemmene sine til dyrene.

Oppfølgere og TV-serier

Det finnes to oppfølgere i filmformat til den opprinnelige animasjonsfilmen. Løvenes konge 2 – Simbas stolthet var den første oppfølgeren, og Løvenes konge 3 – Hakuna Matata den andre. Disse to filmene ble ikke like store suksesser som den første filmen, men er en del av historien rundt Løvenes konge.

Dessuten er det mange barn som er kjent med animasjonsserien Løvegarden, som også sendes på norsk TV. Denne serien finnes sted i det samme universet, mer bestemt mellom den første og andre filmen i tid. Det er Kion, sønnen til Simba og Nala, som er hovedpersonen og lederen av Løvegarden. Løvenes konge fortsetter altså å underholde både store og små lenge etter premieren til den første filmen.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB