«Snoopy» er en drone som kan hacke deg fra lufta


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 28. mars 2014, kl. 11:39

Foto: CNN Money / Skjermdump

Foto: CNN Money / Skjermdump

Dronen er i stand til å stjele data fra smarttelefonen din. 

Hacking er et tema som er mer aktuelt enn noen gang før. Vi blir utsatt for stadig flere trusler, og det blir bare viktigere og viktigere å ta forholdsregler når man bruker datamaskiner og smarttelefoner.

Dette ble også tydeliggjort under årets Black Hat-konferanse i Singapore. Der avduket nemlig selskapet SensePost en drone som kan hacke smarttelefoner.

Magien ligger ikke i selve dronen, men i en datamaskin som er koblet til dronen. Denne datamaskinen klarer å utnytte det faktum at telefoner hele tiden søker etter wi-fi-nettverk hvis wi-fi er aktivert på telefonen. Dette skriver CNN. 

Utgir seg for å være lagrede nettverk

Det hele fungerer slik: Når smarttelefoner letter etter wi-fi-nettverk, leter de alltid etter nettverk de tidligere har vært koblet til. «Burger King-nettverk – er du der? Skole-nettverk – er du der?».

Snoopy-dronen utnytter denne funksjonen. For når smarttelefonen leter etter nettverkene, klarer datamaskinen i dronen å utgi seg for å være disse nettverkene. På denne måten tror telefonen at den har koblet til et allerede lagret nettverk.

Da er det fritt frem for Snoopy å stjele data fra telefonen. Sider du tidligere har besøkt, passordene dine, kredittkortdetaljer – alt dette kan dronene hente ut ved hjelp av programvare som SensePost har utviklet.

Hver telefon har et unikt nummer som identifiserer enheten, i tillegg til en såkalt MAC-adresse. Denne informasjonen bruker dronen for å knytte seg til enhetene.

Med andre ord: I fremtiden kan det kanskje være fornuftig å ta en titt opp mot himmelen å se om det er noe mistenkelig droneaktivitet som foregår. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB