Sosiale medier skaper trøbbel for fotballspillere


Sponset
Publisert 6. mars 2014, kl. 18:37

Foto: eldh / Flickr

Foto: eldh / Flickr

(Sponset): Fotballspillere er som folk flest, de liker å kommunisere med andre, og uttrykke meninger og dele bilder med andre. Problemet fotballspillere har med sosiale medier som Twitter, Facebook og Instagram, er at det plukkes opp av mediene veldig lett, og kan få dem i trøbbel.

Det er flere eksempler på Premier League-spillere som har kommet i trøbbel med det engelske fotballforbundet grunnet såkalte «tweets». Ryan Babel, en tidligere Liverpool-spiller, har tidligere postet et innlegg der han viser en Premier League-dommer i Manchester United-drakt, noe som ikke gikk forbundet hus forbi, og han ble straffet.

Nylig fikk også Crystal Palace-spiller Jason Puncheon en bot på 150,000 kr etter å ha postet en rekke meninger om en tidligere manager etter at Puncheon selv misset et straffespark tidligere i sesongen. Puncheon slettet senere meldingene, men har allikevel fått bot av fotballforbundet.

Sosiale medier kan bli en dyr affære for flere fotballspillere, da de ofte blir bøtelagt av enten klubben deres eller fotballforbundet for ytringer kommer med uten å tenke seg om to ganger. Noen klubber har til og med gått så langt at de har advart spillerne deres mot å være aktive på sosiale medier, uten at det helt har slått igjennom.

Det er derimot flere andre spillere som bruker Twitter, Instagram og Facebook til noe nyttig, og kommuniserer i en god tone med tilhengere. Rio Ferdinand for Manchester United, Ashley Williams i Swansea og tidligere Chelsea-spiller Juan Mata er blant dem.

Trioen er meget aktive på Twitter, og oppdaterer fansen deres på forskjellige ting og diskuterer interessante fotballrelaterte temaer med dem. Det er derimot ikke alle som klarer å holde tilbake sterke meninger de har, eller kommer med en vits som ikke er veldig gjennomtenkt.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB