Du trenger verken internett eller mobildekning


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 4. april 2014, kl. 10:49

Foto: FireChat

Foto: FireChat

Ny mobilapp for iOS og Android. 

Se for deg at du sitter på en fotballstadion med flere tusen mennesker til stede. Mobilnettet er nede, du har ikke dekning og wi-fi-nettet kan du bare drømme om å koble deg til. Du har imidlertid en melding du bare få sendt til personen på andre siden av stadion. Hva gjør du?

FireChat kan være løsningen. Applikasjonen benytter seg av en teknologi som finnes i iOS – en teknologi kalt Multipeer Connectivity Framework.

Teknologien bruker bluetooth og wi-fi for å kommunisere med andre enheter (for å presisere: den bruker wi-fi, men ikke internett), og lar deg sende meldinger til andre brukere uten å ha verken mobildekning eller internett tilgjengelig.

Forlenger rekkevidden

Teknologien gjør det i utgangspunktet mulig å sende meldinger til hverandre over en distanse på ni meter, men dette blir jo i det minste laget når du skal nå personen på andre siden.

Ved hjelp av Apples Multipeer Connectivity Framework kan du imidlertid koble deg til flere brukere samtidig. På denne måten kan dere danne et slags kjede som forlenger den potensielle distansen betraktelig.

Du kan nå personen på andre siden av stadion ved hjelp av å koble deg til flere brukere som sitter mellom deg og vennen din.

Teknologia omtalte FireChat i første episode av podkasten vår, men da fantes applikasjonen kun for iOS. I det stille har imidlertid utviklerne jobbet med en Android-versjon. Rart, tenker du, siden vi sa at dette var en iOS-teknologi?

Apples API har gjort det lettere for utviklere å lage applikasjoner der denne teknologien brukes, men FireChat-utviklerne har internt klart å bygge en annerledes, proprietær nettverksteknologi som også gjør det hele mulig i Android.

Android-versjonen av FireChat lanseres i Google Play i dag.

Foreløpig kan ikke iOS-brukere og Android-brukere sende meldinger til hverandre, men utviklerne sier støtte for dette skal komme så raskt som mulig.

Bruksområdene til denne teknologien kan selvfølgelig diskuteres, men både fotballstadioner, konsertarenaer og fly kan være potensielle bruksområder.

Hør Markus og undertegnede diskutere dette i første episode av podkasten vår. 

 

[EPSB]

[/EPSB]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB