Film: Bamse og tyvenes by


Erlend Ose
Publisert 5. mai 2014, kl. 15:16

Bamse - verdens sterkeste bjørn

Slitsom og overforklart

Den kjente og kjære tegneseriefiguren Bamse- verdens sterkeste bjørn er endelig tilbake på film, drøye 20 år etter forrige gang.

I Bamse og tyvenes by må Bamse, Lille Hopp og Skallmann redde Farmor som har blitt kidnappet av den onde skurken Reinard Rev. Reinard har klart å få med seg alle de gamle tyvene i Bamses landsby, som Bamse for lenge siden trodde han hadde klart å gjøre snille. Tyvene har også stjålet all dunderhonningen som gjør Bamse sterk, noe som gjør det å redde Farmor fra skurkene mye vanskeligere.

Til tross for at Bamse og tyvenes by inneholder alle de kjente Bamsekarakterene og har en tro Bamsehistorie, faller ikke filmen helt i smak. I likhet med de tidligere Bamsefilmene har også Bamse og tyvenes by en fortellerstemme som går gjennom hele filmen, men i motsetning til de forrige filmene har Bamse og tyvenes by også blandet inn dialog. Dette fremstår som rotete ettersom dialogen og fortellerstemmen er for like, både i stemmekvalitet og det som blir sagt.

Filmen inneholder også alt for mange karakterer for å være 60 min lang. De som er godt kjente med Bamseuniverset vil kjenne igjen alle karakterene, da til og med ”statistene” er hentet fra tegneserien. Dette er i og for seg en morsom detalj, men i filmens helhet blir det slitsomt og rotete. Det er vanskelig å vite hvem man skal vie oppmerksomheten til.

Filmens handling er nok spennende for et barn, og dette er en barnefilm, men for voksne er Bamse og Tyvenes by en kjedelig opplevelse. Noe som  trekker ned er mangelen på humor. Filmen inneholder ikke et eneste morsomt øyeblikk da all tiden er viet til den dramatiske kidnappingshistorien. Som om ikke dette var nok er også handlingen overforklart i både dialog og voice over. Det virker som om filmskaperne har undervurdert barns intelligens. Det eneste som trekker opp er at tegningene er fine og at historien har en god moral.

Bamse og tyvenes by en slitsom film hvor man aldri får tid til å la handlingen synke inn. Klippestilen er kjapp og rotete, og handlingen er overforklart og kjedelig. Filmen lever ikke opp til forventningene fra de forrige filmene!

 

TERNINGKAST: 2

[imdb id=»tt3129656″]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB